[Žinios trumpai] Suomija išmetė į šiukšlių dėžę Macrono pasiūlymą - paminėta ir Lietuva  (19)

Iki šiol saugumo garantijos reikalingos ne pačiai Rusijos Federacijai, o jos kaimynėms, sakė Suomijos vadovas Saule Niiniste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Lenkijos prezidento Suomijos vadovas taip pat išsakė savo nuomonę dėl E. Macrono pasiūlymo saugumo garantijoms Rusijai. Jis palaiko A. Dudos kryptį ir nepritaria Prancūzijos prezidento siūlymui. Gruodžio 19 d. Rygoje per Jungtinių ekspedicinių pajėgų vadų viršūnių susitikimą Niiniste sakė, kad saugumo garantijos būtinos pirmiausia Rusijos kaimynėms, praneša „Iltalehti".

Būtent Rusijos Federacija turėtų suteikti rimtas saugumo garantijas visoms savo kaimynėms. Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda visiškai pritarė kolegai. Anot jo, Maskva turi suteikti patikimas saugumo garantijas ne tik kaimynėms, bet ir ES šalims. Tačiau šiandien Maskvoje nesirūpinama jokia sistema, kuri yra paremta taisyklėmis, sakė G. Nausėda.

 

Suomija išvakarėse paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą. Anot Niiniste, jo šalis teiks karinę pagalbą tol, kol Ukraina laimės. Ne taip seniai Prancūzijos prezidentas dar kartą paprašė ES vadovų išklausyti V. Putiną ir suteikti Rusijos Federacijai saugumo garantijas.

Šiai idėjai pasipriešino ne tik pati Ukraina, bet ir nemažai ES šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(465)
(7)
(458)

Komentarai (19)