„Aukščiausias Kremliaus alkoholio ekspertas“ nuvyko pas Xi Jinpingą: paaiškino apie „teisingą pasaulinį valdymą“  ()

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas susitikime su Dmitrijumi Medvedevu nustebino savo formuluotėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-22 „Aukščiausias Kremliaus alkoholio ekspertas“ nuvyko pas Xi Jinpingą: paaiškino apie „teisingą pasaulinį valdymą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 21 d. V. Zelenskis susitiko su J. Bidenu, o Kremliaus vyriausiasis alkoholio ekspertas D. Medvedevas – su Xi Jinpingu. Jeigu Ukrainos prezidentas eina prašyti ginklų kovai su įsibrovėliais, tai partijos „Vieningoji Rusija" pirmininkas neša žinią iš V. Putino. Rusų žiniasklaida rašo, jog D. Medvedevas tariamai atvyko nusilenkti KLR lyderiui, atveždamas V. Putino laišką. Gali būti, kad po vizito pas A. Lukašenką Kremliaus vadovas nusprendė priminti ir Xi Jinpingui „jo draugystę".

Tačiau Kinijos centrinė televizija rašo, kad susitikime su D. Medvedevu bus svarstomos dvi tezės. Pirma, Kinija yra pasirengusi priartėti prie Rusijos Federacijos dėl „teisingo pasaulinio valdymo". Xi Jinpingas taip pat tikisi, kad Maskva ir Kyjivas „išlaikys racionalumą ir palaikys dialogą".

Žiniasklaida rašo, kad laiške V. Putinas linki Kinijai klestėjimo ir „kinų tautos“ atgimimo. Rusijos Federacijos vadovas įsitikinęs, kad Rusija bus modernizuota kinišku stiliumi. Jis priminė glaudų bendradarbiavimą tarp Kinijos komunistų partijos ir „Vieningosios Rusijos".

Xi Jinpingas pažymėjo, jog per pastaruosius 10 metų Kinijos ir Rusijos santykiai atlaikė tarptautinių peripetijų išbandymą ir visada vystėsi „labai, stabiliai ir aukštu lygiu". Kinijos vadovas taip pat patikino, kad yra pasirengęs ir toliau bendradarbiauti su Rusijos Federacija. Xi Jinpingas sakė, jog dėl Ukrainos krizės Kinija savo poziciją ir politiką visada nustatydavo remdamasi paties klausimo esme, laikydamasi objektyvios ir sąžiningos pozicijos bei aktyviai skatindama taikos derybas.

 

Tikimasi, kad visos suinteresuotos šalys laikysis pakankamai santūrumo, įsitrauks į visapusį dialogą ir politinėmis priemonėmis spręs bendrus saugumo klausimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai ()