„Nebuvo nieko, absoliučiai nieko“: D. Medvedevui atvykus į Kiniją, pastebėta itin keista detalė – taip niekada nebūna per dvišalius susitikimus  (6)

Per Dmitrijaus Medvedevo vizitą Pekine nebuvo jokių Rusijos valstybinių simbolių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-22 „Nebuvo nieko, absoliučiai nieko“: D. Medvedevui atvykus į Kiniją, pastebėta itin keista detalė – taip niekada nebūna per dvišalius susitikimus  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus propaganda aktyviai trimituoja apie Dmitrijaus Medvedevo vizitą Pekine ir jo susitikimą su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu. Tačiau tai buvo labai keistas apsilankymas.

Į tai „Telegram“ atkreipė dėmesį rusų tinklaraštininkas, politikos apžvalgininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

Jis pažymėjo, kad Xi Jinpingo ir Medvedevo susitikime buvo tik Kinijos vėliava. Rusijos Federacijos valstybinių simbolių filmuotoje medžiagoje visiškai nesimatė, o tai nebūdinga, vykstant aukšto rango pareigūnų darbo vizitams užsienyje.

Svarbu ir tai, kad Kinijos žiniasklaida labai santūriai atsiliepė apie Medvedevo vizitą.

„Net neaišku, kokiomis pareigomis jis buvo priimtas pas Xi Jinpingą. Nebuvo jokios Rusijos simbolikos – nei trispalvės, nei mėlynos Vieningosios Rusijos vėliavos, kurios vardu tariamai atvyko Medvedevas. Galėjo nors su balta olimpinės rinktinės vėliava atvykti, būtų pats tas“, – rašė tinklaraštininkas.

Žinoma, kad šio vizito metu D. Medvedevas perdavė Jinpingui Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino žinią. Greičiausiai tai buvo pagrindinis ir vienintelis šios kelionės tikslas.

Apie tai „Telegram“ rašo žinomas Rusijos opozicijos šaltinis „Sejatel vetra“.

„Patinęs dėl nuolatinių gėrimų, Medvedevas pirmą kartą po ilgo laiko išvyko į užsienį. Putino pasiuntinio misija yra viena – paaiškinti Kinijai, kodėl Maskva patiria didžiulius sunkumus kare, ir prašyti pagalbos mainais į pigius išteklius. Kinijai Rusijos karinės „nesėkmės“ visiškai nerūpi, bet pigūs ištekliai ją tikrai domina, tad Pekinas ir toliau apsimetinės, kad jo santykiai su Maskva normalūs. Kol nafta, dujos, anglis, mediena ir auksas teka iš Rusijos su labai gera nuolaida, tol Kinijos pozicija išliks „ciniška, bet ekonomiškai pagrįsta“. Jie šildys rankas karo eigoje tiek, kiek galės. O Putinas bus naiviai tikės, kad turi sąjungininką“, – rašo autorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(3)
(176)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: