[Žinios trumpai] Arestovičius skelbia, kaip Putinas buvo „nulaužtas“ Minske: „Lukašenka jį pastatė į vietą“  (1)

Rusijos prezidentas Baltarusiją jau seniai laikė savo valda, teigia Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vizito Minske metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo aiškų signalą, kad Kremlius neturėtų net svajoti apie Baltarusijos kariuomenės įsitraukimą į karą prieš Ukrainą.

Pagrindinė tema Putino vizito Baltarusijoje metu buvo ne Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų įstojimas į karą, o santykiai konflikte Rusija-Baltarusija-Kinija prieš kolektyvinius Vakarus, teigia Oleksijus Arestovičius.

Pasak jo, neteisėtas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka daro viską, kad subalansuotų Rusijos įtaką per Kiniją, iš dalies per Vakarus, ir Putinas dėl to nerimauja, nes Baltarusiją jau seniai laiko savo valda.

„Po to, kaip suprantu, jam buvo duota suprasti... Minske, kad čia kiekvienam senjorui yra vyresnis senjoras. Jei norite tęsti kovinius mokymus mūsų poligonuose - prašau, nori šaudyti į Ukrainą - ... tai labai blogai, bet ... ką mes galime tai padaryti - šaudykit. Bet, jei įmanoma, susilaikykite, nes jaučiamės blogai“, – sako Arestovičius, pabrėždamas, kad Baltarusijos pajėgų įsitraukimas į karą yra mažai tikėtinas. 

(128)
(2)
(126)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: