[Žinios trumpai] NATO ekspertas: „Jei Rusija tai išdrįs padaryti, bus didžiulės skerdynės“  (1)

Bandant vėl atakuoti Kyjivą, aukų Rusijos kariuomenės gretose bus dešimtys tūkstančių, o norimų rezultatų Rusija nepasieks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos gali pabandyti iš Baltarusijos surengti naują Kyjivo puolimą, tačiau tai baigsis dideliu Rusijos pralaimėjimu. Per pastaruosius 10 mėnesių Ukraina gerai pasiruošė karui ir didžiąją dalį puolančios Rusijos kariuomenės sunaikintų artilerija. Tai pareiškė Italijos karinis analitikas, sausumos pajėgų, NATO artilerijos ir raketų sistemų ekspertas Thomas Theineris.

Savo „Twitter“ puslapyje jis pažymėjo, kad vasarį, prasidėjus invazijai, geriausi Rusijos kariai negalėjo užimti Kyjivo, nors Ukraina nebuvo visiškai pasirengusi karui. Tačiau dabar, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos smarkiai išaugo, Rusija praktiškai neturi jokių šansų. Theineris pabrėžė, kad Rusijos kariuomenės aukų skaičius sieks dešimtis tūkstančių, o norimų rezultatų nebus.

 

„Dėl dar vienos Rusijos Kyjivo atakos iš Baltarusijos: vasarį geriausi Rusijos kariai negalėjo užimti Kyjivo, kai Ukraina nebuvo pasiruošusi. Dabar Ukraina yra pasiruošusi, o Rusija gali siųsti tik mėsą, kurią artilerija daužys dešimtis tūkstančių iškart. Taigi: taip, rusai gali bandyti... ir mirs“, – pabrėžė ekspertas.

(175)
(6)
(169)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: