[Žinios trumpai] Skelbiama, kad visiškai žlugo Rusijos oro gynyba: kas nutiko su „Tor-M1 / 2“ ir „Pantsir-S1“  ()

Karo ir politikos apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko pastebėjo, kad Rusijos Federacija turi neišvystytą ir visiškai nefunkcionalią oro gynybos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiandien Rusijoje nėra sluoksniuotos oro gynybos, vyrauja tik ilgojo nuotolio sistemos. Tai reiškia, kad trumpojo nuotolio sistemos neužtikrina reikiamos priedangos, o juo labiau nustoja egzistuoti kaip visos sistemos elementas. Sovietinio stiliaus trumpojo nuotolio sistemos, naudojamos Rusijos ginkluotose pajėgose, net ir po modernizavimo nesugeba atpažinti mažesnių modernių ginklų su slopinimo elementais“, pažymėjo ekspertas.

Kovalenkos teigimu, iš šiuolaikinių oro apsaugos sistemų Rusija turi „Tor-M2“ (132 vnt.) ir  „Pancir-S1“ (116 vnt.).

„Klausimas. Ar šie kompleksai gali visai uždengti Rusijos Federacijos oro erdvę (17 098 246 km²) nuo aukštųjų technologijų ginklų prasiskverbimo? Atsakymas paprastas - kritiškas ir kategoriškas ne!" – įsitikinęs ekspertas.

Kovalenko priminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, per karą Ukrainoje Rusijos armija prarado daugiau nei 30 oro gynybos sistemų „Tor-M1-2“ ir 33 oro gynybos sistemas „Pancir-S1“.

 

Šiai nuomonei, beje, būtų linkę pritarti ir nemažai rusų. Rusija oficialiai teigia, kad jos karinius aerodromus, iš kurių kyla strateginiai bombonešiai, atakuoja ukrainiečių dronai. Tai yra didžiulė gėda tokios šalies oro gynybai. Bet ne naujiena - daug kas pamena, kaip devyniolikmetis Mathiasas Rustas 1987 metais mažu lėktuvu atskrido į Maskvą ir nutūpė Raudonojoje Aikštėje. Panašią gėdą atsakingieji už Rusijos oro gynybą turėtų jausti ir dabar, tik šįkart ji pasūdyta ir tikru nerimo prieskoniu.

(75)
(1)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: