JAV kariuomenė pakelta ant kojų, į dangų pakilo naikintuvai: skelbiama, kaip Zelenskis keliavo į JAV (Foto)  ()

Amerikos vadovybė aktyviai dalyvavo užtikrinant saugų Zelenskio vizitą Amerikoje ir atgal į Ukrainą. Tai pirmoji Ukrainos prezidento kelionė į užsienį nuo plataus masto Rusijos karių invazijos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 21 d., Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio skrydį į JAV lydėjo Amerikos karo aviacija. Tai pranešė CNN, remdamasi šaltiniais JAV vyriausybėje.

Amerikos vadovybė aktyviai dalyvavo užtikrinant saugų skrydį Zelenskio vizitui Amerikoje ir grįžimui į Ukrainą.

Tai pirmasis Ukrainos prezidento užsienio vizitas nuo plataus masto Rusijos karių invazijos pradžios.

„Galų gale tai buvo jo asmeninis sprendimas“, - aiškino aukštas administracijos pareigūnas. „Jis nusprendė, kad siūlomos saugumo priemonės yra tinkamos. Mes sutikome ir jas įgyvendinome“.

Ukrainos valstybės vadovas planuoja grįžti į Ukrainą iš karto po savo kalbos Kongrese. Numatoma, kad vizitas truks vos kelias valandas. Į JAV jis skrido iš Lenkijos oro uosto Žešuve.

 

Vietos žiniasklaida nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame Zelenskis matomas netoli Ukrainos sienos esančio miesto Pšemislio geležinkelio stotyje. Pranešama, kad filmuota medžiaga buvo nufilmuota trečiadienį, gruodžio 21 d., tačiau filmavimo vieta neįvardyta.

„Ukrainos ginklų asortimentas plečiasi“, – taip apie Zelenskio vizitą JAV kalbėjo Kremlius. Pasak Kremliaus spaudos sekretoriaus Dmitro Peskovo, kelionė į Vašingtoną tariamai „nežada nieko gero Ukrainai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)

Komentarai ()