„Patriot“ sistemos gali rimtai pakeisti karo eigą: skelbiama, ką Rusija bus priversta daryti (video)  ()

Priešlėktuvinės raketų sistemos „Patriot", apie kurių tiekimą Ukrainai paskelbė JAV, gali padėti „ženkliai sustiprinti" oro gynybą ir padaryti ją daugiasluoksnę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas, praneša „Radio Svoboda".

Anot jo, tai Ukrainai itin reikalingas dalykas.

„Patriot" yra tolimojo nuotolio ginklas, galintis pataikyti į aerobalistinius taikinius iki 150 km atstumu", – aiškino oro pajėgų atstovas.

„Patriot" konteineryje yra raketų paleidimo įrenginiai, esantys sunkvežimyje kartu su aštuoniomis raketomis. Taip pat yra antžeminis radaras, valdymo stotis ir generatorius autonominiam elektros tiekimui.

Anot jo, „Patriot" sistemos tam tikrose srityse galėtų padėti atitraukti Rusijos lėktuvus nuo sienų, pavyzdžiui, bombonešius Tu-22M3 ar priešo taktinių lėktuvų įgulas.

Be to, jis išreiškė įsitikinimą, kad Ukrainos šauliai sugebės greitai įgyti įgūdžių dirbant su nauja įranga.

 

Vakarietiško stiliaus oro gynybos sistemoje daug kas yra automatizuota, žmogiškasis faktorius sumažintas iki minimumo, todėl išmokti su jomis dirbti nėra problema. Nors tai užtruks šiek tiek laiko.

„Šiandien oro pajėgos su esamomis oro gynybos sistemomis, aviacija ir mobiliosiomis grupėmis blokuoja grėsmingas priešo užmačias", – pažymėjo J. Ignatas ir pridūrė, kad to vis dar nepakanka visiems poreikiams patenkinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(1)
(80)

Komentarai ()