„Putinas tapo tikru nevykėliu“ – skelbiama, ko panorės Xi Jinpingas už sutikimą atvykti į Maskvą (video)  ()

V. Fesenko užsiminė, kad Kinija gali pareikalauti iš Rusijos tam tikrų nuolaidų mainais už Xi Jinpingo vizitą pas V. Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas 2023 metais pakvietė Kinijos prezidentą Xi Jinpingą į Rusiją. Vienareikšmiško atsakymo iš pakviestosios pusės vis dar nėra, tačiau KLR užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad šalis palaiko draugiškus santykius su Rusijos Federacija.

Ar Xi Jinpingas tikrai gali atvykti į Rusiją ir kokias pagrindines temas susitikime kels abiejų šalių vadovai, į šiuos klausimus interviu su Anastasija Fedor metu atsakė Ukrainos politologas Volodymyras Fesenko.

„Manau, kad karo metu ir Rusijos pralaimėjimo šiame kare sąlygomis šis vizitas Xi Jinpingui nėra labai naudingas. Ir neatmetu, kad vizitas gali įvykti, bet jei tam susiklostys palankios aplinkybės, pavyzdžiui, pasibaigs karas. Kinija šiam vizitui gali pateikti savo gana rimtas priešpriešines sąlygas ir reikalauti iš Rusijos nuolaidų. Šis klausimas atviras ir priklauso nuo konflikto Ukrainoje ir nuo situacijos pačioje Rusijoje", – pažymėjo ekspertas.

 

V. Fesenko taip pat pabrėžė, kad šiuo metu galima pasakyti tik viena: V. Putinui šio vizito reikia labiau nei Xi Jinpingui. Rusijos ir Kinijos santykių pobūdis per karą labai pasikeitė. „Rusijos karinis-politinis potencialas iš esmės sunaikintas.

Apie „antrąją pasaulio armiją" niekas nekalba be ironijos. O tai, kad Rusija pralaimi, V. Putiną padarė geopolitiniu nevykėliu, gerokai pažemino jo statusą. Kinija tai mato. Ir dabar RF suvokiama gal dar ne kaip Kinijos marionetė, o kaip valstybė, kuri vis labiau priklausoma nuo KLR", – aiškino politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(3)
(60)

Komentarai ()