Gruodį prasidėjo tikra katastrofa: Rusijos oficialiai skelbia, kas nutiko su valstybiniu biudžetu  ()

2022 metų pabaigoje Rusijos Federacijos biudžeto deficitas siekė 3,3 trilijono rublių. Blogesnė situacija buvo tik 2020 m., kai šalyje siautė koronaviruso pandemija. Tada deficitas pasiekė 4 trilijonus rublių ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas pripažino, kad tai jau antras atvejis Rusijos Federacijos istorijoje, kai metų pabaigoje buvo susidaręs toks biudžeto deficitas. Tai A. Siluanovas paskelbė per vyriausybės posėdį sausio 10 d., informuoja „Ukraina 365", remdamasis „Bloomberg".

Šaltinis praneša, kad pajamų planas net buvo viršytas 2,8 trilijonais rublių, o tai sudarė galutinę 28 trilijonų rublių sumą. Anot A. Siluanovo, pinigai į Rusijos Federacijos biudžetą pateko parduodant energijos išteklius - naftą ir dujas. Tuo pačiu metu biudžeto išlaidos 2022 m. siekė 31 trilijoną rublių. Ir jei 2022 metų pradžioje Rusijos Federacijoje buvo prognozuotas 0,9 % BVP augimas 2023 metais, tai praėjusių metų gruodžio pabaigoje šiuos planus teko skubiai peržiūrėti.

A. Siluanovas jau tuomet sakė, kad išlaidos išaugo mažiausiai 1 trilijonu rublių, vietoj planuotų 29 jos pasiekė 30 trilijonų rublių. Toliau ėmė teisintis Rusijos Federacijos finansų ministerija, teigdama, kad 2022 metais išaugo infliacija, o vasarą nuspręsta finansiškai paremti šeimas su vaikais. Taip pat esą Rusijos Federacija nusprendė į išlaidas 2022 metais įtraukti dalį tų, kurios jau numatytos 2023 metais.

 

Taip pat verta paminėti, kad Rusijos Federacija nusprendė 2023 metais padidinti išlaidas gynybos pramonei iki 5 trilijonų rublių. Pažymėtina, kad 2021 metų pabaigoje jai buvo skirta 3,5 trilijono rublių. Didžiausios sumos 2022 metų biudžete sumažėjo praėjusį mėnesį – gruodį.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()