Zimbabvėje apipjaustymas – paskutinis ginklas kovoje su ŽIV  (3)

2009 metais Zimbabvėje pradėta vyrų apipjaustymo kampanija. Manoma, kad tokia operacija sustabdys ŽI viruso plitimą. Kol kas apipjaustymas atliktas 3 tūkst. vyrų, tačiau Zimbabvės vyriausybė tikisi operaciją atlikti net 80 proc. jaunų vyrų – iš viso net 3 mln. žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apipjaustymas Zimbabvėje nėra itin paplitęs reiškinys, tačiau dabar manoma, kad tokia procedūra gali padėti kovoti su ŽIV plitimu. Bandymai Kenijoje, Ugandoje ir Pietų Afrikoje parodė, kad apyvarpės odos pašalinimas net 60 proc. sumažina vyrų galimybę apsikrėsti ŽIV. Portale jau anksčiau esame rašę, jog visame pasaulyje stabiliai daugėja argumentų dėl visuotinio berniukų apipjaustymo.

Zimbabvėje ŽIV paplitimas yra vienas didžiausių visame pasaulyje – 13,7 proc. žmonių amžiaus grupėje nuo 15 iki 49 metų yra apsikrėtę ŽIV. Vyriausybė teigia, kad statistika gerėja, nes 2007 metais ŽIV buvo apsikrėtė 18 proc. šios amžiaus grupės atstovų. Teigiama, kad ŽIV nešiotojų skaičių daugiausiai sumažino prezervatyvų naudojimas, susilaikymas nuo lytinių santykių bei ištikimybė savo partneriui. Dabar kaip nauja priemonė bus naudojamas ir apipjaustymas. Tačiau specialistai perspėja, kad Zimbabvės vyrai gali nesitikėti, kad tokia operacija suteiks jiems visišką imunitetą nuo ŽIV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: