Mokslininkų tyrimo rezultatai kelių gaideliams nepatiks: paskelbė kokie vyrai renkasi sportinius automobilius - turi ryškų „vyrišką trūkumą“  (8)

Naujausiame tyrime mokslininkai teigia radę įrodymų dėl to ką, manėme žinoję visada. Kelių gaidelių penio dydis ir jų sportiniai automobiliai turi tam tikrą psichologinę sąsają, pavyzdžiui, kuo automobilis sportiškesnis, tuo penis – mažesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime, kuris dar bus recenzuojamas, teigiama, jog vyrai sportinius automobilius vertino kaip geidžiamesnius, kai jiems buvo įteigta, kad jų varpos dydis yra mažesnis nei vidutinis.

Studijos autoriai teigia, kad tyrimo „rezultatai kelia intriguojančių klausimų būsimiems tyrimams“.

Tad jei jus kada nors agresyviai aplenkė žmogus, vairuojantis prašmatnų sportinį automobilį arba stebėjote kelių gaidelį, nerodantį posūkių signalų ir „sportiniu kibiru“ besidraskantį miesto gatvėmis, tikėtina, kad esate taip pagalvojote: „Kai tarp kojų nieko nėra, tai belieka gatvėje pasidraskyt. Durnelis, kelių gaidelis“.

Kaip atrodė tyrimas?

Londono universiteto koledžio Eksperimentinės psichologijos departamento profesoriaus Danielio C. Richardsono vadovaujama komanda atliko tyrimą. Jame dalyvavo 200 anglakalbių vyrų, kurių amžius buvo nuo 18 iki 74 metų.

Dalyviai atliko internetinę užduotį, kurios metu (kaip jiems buvo pasakyta) buvo tikrinamas jų gebėjimas įsiminti faktus perkant įvairius produktus.

Kiekviename eksperimento etape dalyviams septynias sekundes ekrane buvo rodomas teiginys, o po jo – prabangos ir kasdienio vartojimo prekių paveikslėlis. Jų buvo prašoma nurodyti, kaip labai jie norėtų turėti, įsigyti vaizduojamą produktą.

Testo klausimuose buvo intergruoti teiginiai apie vidutinį varpos dydį. Po šių teiginių visuomet būdavo pateikiamas sportinio automobilio atvaizdas. Tyrimo įdomumas tas, kad dalyviai buvo priversti manyti, jog šie teiginiai yra realūs, tačiau kai kuriais atvejais jie neatitiko tikrovės.

Pavyzdžiui, siekiant manipuliuoti dalyvių vyriško pasididžiavimo suvokimu, daliai grupės buvo pasakyta, kad vidutinis varpos dydis (erekcijos metu) yra 18 centimetrų, o likusiems – 10 centimetrų.

Tiesa ta, kad tikrasis vidurkis yra kažkur per vidurį.

Taigi, buvo numanoma, jog vyrai, kuriems buvo pasakyta, kad vidutinis penio dydis yra daug didesnis, nei yra iš tikrųjų, dėl to manys, kad jų pačių varpa yra mažesnė, o tiems, kuriems buvo pasakyta, kad vidutinis dydis yra mažesnis, nei yra iš tikrųjų, bus priešingai.

 

Apskaičiavusi rezultatus, komanda nustatė, kad vyrai, kuriems buvo įteigta, kad jų penis yra mažesnis nei vidutinis, dažniau vertino sportinius automobilius kaip labai geidžiamus. Taip pat buvo pastebėtas ir amžiaus poveikis – ši tendencija buvo daug ryškesnė vyresniems nei 30 metų vyrams.

Nors darbas dar nebuvo recenzuojamas, naujausio tyrimo išvados gali patvirtinti, jog posakyje apie kelių gaidelį, vairuojantį sportinį automobilį, gali būti daug tiesos.

„Tikėtina, kad vyrų mąstyme yra kažkas specifinio, siejančio automobilius ir penį. Tokią hipotezę patvirtina šio straipsnio duomenys. Tuo pačiu ji paaiškintų penio (kaip vyriškumo simbolio) ir automobilio tropo egzistavimą kasdieniuose juokeliuose, reklamose ir akademiniame diskurse. Prabangių automobilių pramonė gali nenorėti pripažinti šio ryšio, tačiau mūsų rezultatai gali patvirtinti tokią hipotezę“, – teigiama mokslininkų pranešime.

 

Taigi, panašu, kad mokslininkai išsiaiškino, kad vyriško lyties organo dydis, t.y. mažumas, yra tiesiogiai susijęs su noru pasirodyti keliuose galingesniu, pranašesniu, agresyvesniu, viršesniu patinu, vairuoti sportinį automobilį ir pasirodyti prieš kitus.

Ir, žinoma, taip kompensuoti savo liūdną vyriško pasididžiavimo likimą.

Šaltiniai:

https://psyarxiv.com/uy7ph/

https://www.iflscience.com/having-a-small-penis-and-driving-a-sports-car-may-be-linked-after-all/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(10)
(10)

Komentarai (8)