Tai pirmas toks atvejis medicinos istorijoje: berniukas gimė su trimis peniais - kaip tai įmanoma?  ()

Praėjusiais metais Irake gimęs kūdikis pateko į istoriją. Tai pirmasis užfiksuotas atvejis, kai žmogus gimė turėdamas tris penius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši neįprasta medicininė anomalija atkreipė medicinos ekspertų dėmesį kaip pirmasis žinomas trifalijos atvejis.

„Papildomos varpos yra itin reta įgimta urogenitalinė anomalija, apie kurią pirmą kartą buvo pranešta 1609 m. Po to literatūroje buvo aprašyta apie 100 difalijos atvejų. Pranešama, kad dvigubą varpą turi vienas iš 5–6 milijonų gimusių kūdikių“.

Į 3 mėnesių amžiaus berniuką buvo atkreiptas chirurgų dėmesys, tėvams pastebėjus tam tikrą kapšelio patinimą, šalia keistų iškyšų, panašių į mažus penius. Tyrimo metu išryškėjo hidrocelė (sėklidę supanti skysčio kolekcija), taip pat dvi papildomos projekcijos. Viena tęsėsi nuo pradinės varpos šaknies ir turėjo galvutę, t. y. varpos viršuje arba klitoryje esančią struktūrą, o kitos buvo žemiau kapšelio.

Tokiais atvejais, kaip šie, svarbu atsižvelgti ne tik į paciento sveikatos aspektus, bet ir į etinius aspektus. Pasikonsultavus su įvairiais medicinos ekspertais, vaikui buvo atlikta operacija, kurios metu pašalinta hidrocelė ir dvi papildomos varpos. Tokiai operacijai rekalingi chirurgai specialistai, nes kiekvienas atvejis yra skirtingas ir gali tekti atstatyti šlaplę.

 

Operacija buvo sėkminga, ir po vienerių metų stebėjimo nematyti jokio neigiamo poveikio.

Nors šis trifalijos atvejis yra unikalus, difalijos atvejų tikrai būta ir anksčiau. Difalija gali būti genetinė būklė, tačiau tyrimai rodo, kad vaistai ir infekcija nėštumo metu taip pat gali vaidinti svarbų vaidmenį. Turėti keletą varpų nėra pavojinga, ir dažniausiai papildomas falas nieko kito nedaro, kaip tik trukdo. Tačiau difalija yra susijusi su kitomis įgimtomis problemomis, kurioms reikia skirti dėmesio, įskaitant virškinimo sistemos ir šlapimo takų problemas.

Deja, kūdikiai, turintys susijusių įgimtų defektų, paprastai gyvena trumpiau nei vidutinis žmogus, todėl už trifalija sergantį vaiką atsakinga medicinos komanda prašo stebėti situaciją, kai vaikas pasieks brendimą ir prieš vedybas. Nepaisant to, atrodo, kad vaikas neturi kitų problemų, todėl atrodo labai perspektyvu, kad tokie žmonės gali gyventi pilnavertį ir įprastą gyvenimą.

 

Difalija tikrai netrukdo vienam „Reddit“ vartotojui gyventi pilnavertiškai, nežiūrint į tai, kad šis turi du penius. Pravarde „Double Dick Dude“ jis prieš daugelį metų išpopuliarėjo internete po to, kai surengė „Ask me Anything“ sesiją „Reddit“ ir papasakojo pasauliui apie savo neįprastą gyvenimą. Būdamas laimingas su dviem funkcionuojančiomis varpomis, „Double Dick Dude“ parašė knygą ir vis dar yra gana populiari interneto asmenybė.

Tyrimas paskelbtas „International Journal of Surgery Case Reports“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: