Pasiektas visų laikų šalies šalčio rekordas: Kinijoje beprotiškas šaltis - daugiau nei -50 laipsnių šalčio! (Foto)  ()

Prieš kiek daugiau nei savaitę pusę dabartinės Rusijos teritorijos Sibire pasiglemžęs šalčio monstras neatsitraukia. Priešingai – sausio 22 dieną arktinis speigas žiebė ir su Rusija besiribojančiai Kinijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia pasiektas visų laikų šalies šalčio rekordas – Heilongdziango provincijoje, šiauriausioje Kinijos dalyje, oro temperatūra nukrito iki 53 laipsnių šalčio Celsijaus ir tai yra žemiausia temperatūra šalyje nuo 1969-ųjų, praneša CNN.

Britų meteorologas Scottas Duncanas socialiniame tinkle pranešė, kad tokie šalčiai Kinijoje – itin reti.

Anot S. Duncano, ankstesnis šalčio rekordas Kinijoje buvo fiksuotas 1969-ųjų vasario 13 dieną ir buvo 52,3 laipsniai žemiau nulio. Tuo tarpu šių metų sausio 22 dieną Jingtao automatinė meteorologinė stotis (AWS) užfiksavo -53,0 laipsnius Celsijaus.

Prieš daugiau nei savaitę Rusijoje taip pat buvo pasiektas šalčio rekordas. Sausio 15 dieną, Tongulacho mieste, Sachos respublikoje (šiandieninė Rusija), buvo užfiksuota -62,4 laipsnių Celsijaus temperatūra.

 

Šiuos duomenis pateikė Čekijos meteorologijių matavimų paslaugas teikianti kompanija „Ventusky“. Anot meteorologų, tai – „žemiausia visų laikų temperatūra“ Tongulacho stotyje ir šalčiausia temperatūra, užfiksuota Sibire nuo 2002 metų.

Anot meteorologų, didžiausias kada nors Šiaurės pusrutulyje užfiksuotas vidutinis šaltis (žmonių apgyvendintoje teritorijoje) buvo užfiksuotas 1933 m. vasario 6 d. Omjakone (Sachos respublika), kai temperatūra nukrito iki -67,7 laipsnių Celsijaus.

Kitas rekordas buvo pasiektas negyvenamoje teritorijoje – Klincko matavimų stotyje, Grenlandijoje. Čia 1991-aisiais, gruodžio 22 dieną buvo užfiksuotas 69,6 laipsnių šaltis.

 

Šaltiniai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()