[Žinios trumpai] Grįžta baisusis GULAG: skelbiama apie koncentracijos stovyklas  ()

Kalėjimus ketinama statyti tiek Luhansko ir Donecko srityse, tiek kituose Ukrainos regionuose, kurie buvo užgrobti 2022 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos valdžia ir asmeniškai jos prezidentas čekistas nusprendė tęsti savo pirmtakų NKVD darbą ir pradėjo plataus masto koncentracijos stovyklų statybą rytų ir pietinėje Ukrainoje.

Oficialiai šis XXI amžiaus GULAG'as vadinsis „gydymo ir pataisos įstaigų" sistema. Žinoma, kad atitinkamą įsakymą jau pasirašė Rusijos Federacijos ministras pirmininkas M. Mišustinas.

Remiantis šiuo dokumentu, Rusijos federalinė bausmių vykdymo tarnyba turi organizuoti ne mažiau kaip 25 pataisos kolonijas okupuotose Ukrainos teritorijose (papildomai prie ten jau esančių kalėjimų, „rūsių" ir kitų vietų, kuriose neteisėtai laikomi kaliniai ir piliečiai). 25 pataisos kolonijos ir pataisos centrai bus pastatyti okupuotame Donbase, taip pat okupuotose Zaporožės ir Chersono regionų teritorijose.

 

„Atsiraitojusi rankoves Rusija nusprendė padaryti vienintelį dalyką, kuris jai visada gerai sekėsi, t. y. koncentracijos stovyklas. Idėja šizofreniška, bet Kremlius nieko kito nepalankiai šaliai pasiūlyti negali", – šią žinią komentavo žinomas publicistas ir žurnalistas Aleksandras Nevzorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()