To dar nebuvo: skelbiama apie asteroidų kasybos pradžią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-01-31 10:21
Ok, platina santykinai brangi, gal ir apsimokės grąžinti į žemę, bet reikia elementariai kitų metalų, vandens ir kitų išteklių elementariai kosminių stočių statybai atviroje erdvėje ar žemės elektromagnetiniame lauke dar. Ten ta pati geležis tampa šimtus kartų brangesnė, nei yra ant žemės. O ir perdirbimas iš dalies paprastesnis, na tik reikia rasti tinkamą būdą deguonį atskirti be anglies monoksido, t.y. arba vandens šaltinio reikia, arba galvoti kitus būdus.
donatasv 2023-01-31 11:25
Nežinau nesu ekspertas dėl išgavimo ir gryninimo proceso, bet teslos kuriamas procesas grynint metalus yra sumalt, užšaldyti iki absoliutaus nulio ir povaliui atšildant skirtingi metalai atsiskiria prie skirtingos temperatūros, taip buvo aiškinama iš teslos kuriamo gryninimo proceso. Kosmose gal visa tai būtų padaryti daug paprasčiau? Atšaldyt paprasta, atšildyt tereiks energijos ir tai gal nebus jau taip sudėtinga kaip žemėje.
immortallt 2023-01-31 12:08
Nežinau apie kokį Tesla čia procesą eina kalba, bet skamba kaip apie perdirbimo metu metalų atskyrimą. Išgaunant metalus, jei tai nėra taurieji metalai (metalai, kurie įprastai nesioksiduoja), tu negalėsi iš geležies rūdos Fe2O3 gauti gryną geležį ar plieną, iš boksito negausi aliuminio, iš vario oksido vario, nes šaldymas tikrai neatskirs deguonies nuo metalų ar kitų mineralinių medžiagų. Bet tauriesiems metalams atskirti skamba logiškai. Jei nesi labai toli nuo saulės, tai ir šilumos susirinkti gali iš saulės panelių. Tik klausimas, kaip organizuosi - ar asteroidą atsigabensi į gamyklą atviroje erdvėje, ar santykinai nedideliais robotais kasi asteroidus ir vietoje gryninsi. Pirmas atvejis skamba labiau kontroliuojamai, ir efektyviau galėsi išnaudoti įrangą, visada nukreipti saulės paneles į saulę ir t.t. bei lengviau būtų organizuoti logistiką to metalo panaudojimui. Bet kokiu atveju, prasideda po truputį įdomūs laikai ir kosmose. Jei sugebėtume išgauti medžiagas iš asteroidų, tada panaudojant tas medžiagas konstruoti palydovus, kosmines stotis ir erdvėlaivius, tai galėtume stipriai tiek atpiginti kosminius tyrinėjimus, tiek padidinti mastus. Iš esmės iš žemės keltum tai, ką pagaminti itin sunku, pvz. mikroschemas, galbūt kurą, sudėtingus varomuosius mechanizmus ir t.t. Dar jei vandenį pavyktų surinkti iš asteroidų ir juo iš esmės užpildyti konstrukcijų kur žmonės būna sienas, tai turėtume ir efektyvią apsaugą nuo spinduliuotės.
mixed 2023-01-31 12:19
o ne paprasciau pvz nukreipti asteroida kad nusileistu kokioi maskvoi ir tada ramiai susirinkti viska
donatasv 2023-01-31 12:32
Šią kuriamą technologiją, bent jau jos idėją pasigavau viename iš didžiųjų youtube kanalų apie technologijas. Plačiai apie pačią technologiją neaiškino, bet pagal tuos kas pasakojo (net nepamenu kuris kanalas) šios technologijos pagalba tesla galvoja perdirbti akumuliatorius ir išgryninti litį, kobaltą ir visa kita kas reikalinga. Ar jie gebės ardyt struktūras cheminių junginių kažkokiu tai principu nesakė. Bet jei tai veiksminga ir įgyvendinama tai išspręstų labai daug problemų ne tik kosmose bet ir žemėje.
immortallt 2023-01-31 13:10
Tai akumą perdirbant iš esmės tada jie sumals į vos ne dulkes, ir tada atrinkinės. Tada gali taikyti nebent tauriesiems metalams atskirti. "virgin" metalų nepagaminsi iš rūdos. T.y. iš geležies oksido negausi geležies ir negalėsi pagaminti pvz. plieno.