To dar nebuvo: skelbiama apie asteroidų kasybos pradžią  (6)

Galutinis tikslas yra sumažinti milžinišką platinos grupės metalų išgavimo čia, Žemėje, kainą, išskiriant juos iš asteroidų ir vietoje rafinuojant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asteroidų kasybos startuolis, vadinamas „AstroForge“, šiais metais ruošiasi paleisti dvi misijas į kosmosą, praneša „Bloomberg“ – tai bus bandymai išgauti vertingus išteklius iš kosminių uolienų.

„AstroForge“ dar neketina iš tikrųjų nusileisti ant asteroido ir pradėti išgauti medžiagas. Pirmoji jo misija į kosmosą, kurią planuojama paleisti naudojant „SpaceX“ balandžio mėnesį, apims platinos gryninimo iš asteroidų tipo medžiagų kosmose būdus.

Tada, spalį, Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė bandys pradėti antrąją misiją, ieškodama tinkamo asteroido, kurį būtų galima kasinėti.

Nepaisant to, kad raketų paleidimas pats savaime yra nepaprastai žalingas aplinkai procesas, bendrovė tikisi sumažinti išmetamų teršalų kiekį kasant retųjų žemių elementus Žemėje.

„Mes rafinuojame patį asteroidą“, – „Bloomberg“ sakė generalinis direktorius Matthew Gialichas. „Mes nevešime medžiagos atgal į Žemę perdirbti“.

Savo antrojoje misijoje vėliau šiais metais „AstroForge“ startuolis nori tapti pirmuoju – be „SpaceX“ su Elono Musko „Tesla Roadster“ – ir pradėti visiškai komercinę misiją į gilųjį kosmosą, kur neveikia Žemės gravitacija.

 

Kad tai padarytų, „AstroForge“ nori pasinaudoti kosmoso startuolio „Intuitive Machines“ Mėnulio nusileidimo aparatu, kuris skrieja į Mėnulio orbitą. Atsidūręs ten, „AstroForge“ erdvėlaivis toliau ieškos tinkamo asteroido.

Nors tai yra jaudinanti perspektyva, atsirado keletas ankstesnių asteroidų kasybos įmonių, kurios niekada nefinansavo kelionės į kosmosą, kaip pažymi „Bloomberg“, o tai reiškia, kad „AstroForge“ susiduria su dideliu iššūkiu.

Galiausiai „AstroForge“ nori iš tikrųjų nusileisti ant išžvalgyto asteroido ir grąžinti rafinuotus metalus atgal į Žemę – tai labai sudėtinga misija, kuriai pirmą kartą reikės daug dalykų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai (6)