Gali būti nežemiškos gyvybės signalas! Mokslininkai skelbia neįtikėtinų signalų seriją iš kosmoso ir jie kartojasi  (4)

Kai kurie mokslininkai mano, kad šie signalai gali būti nežemiškų civilizacijų bendravimo būdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė mokslininkų komanda, naudodama CHIME radijo teleskopą, esantį Kanadoje, priėmė 25 naujus paslaptingus signalus iš kosmoso, kurių prigimtis iki šiol nėra iki galo žinoma. Mes kalbame apie greitus radijo pliūpsnius arba FRB, kurie yra trumpalaikiai energijos sprogimai. Ir vienu metu jie išspinduliuoja daugiau energijos per milisekundę nei Saulė per tris dienas. Esamos teorijos negali iki galo paaiškinti šių kosminių reiškinių kilmės, o kai kurie mokslininkai netgi mano, kad tai nežemiškų civilizacijų bendravimo būdas, rašo „ScienceAlert".

Iki šiol astronomai, naudojantys CHIME (Kanados vandenilio intensyvumo kartografavimo eksperimentas) radijo teleskopą, aptiko daugiau nei 1000 greitų radijo žybsnių, kurių dauguma trunka tik kelias milisekundes. Tačiau kai kurie iš jų kartojasi. Būtent šiuos pasikartojančius FRB, 25 naujus signalus, ir atrado mokslininkai.

Jokia teorija negali iki galo paaiškinti šių signalų prigimties ar iš kur tiksliai jie ateina. Kai kurie mokslininkai mano, kad jie atsiranda neutroninėse žvaigždėse arba juodosiose skylėse, kiti mano, kad jų šaltiniai yra pulsarai ir magnetarai (ypatingas neutroninių žvaigždžių tipas), o treti apskritai tvirtina, kad tokiu būdu bendrauja nežemiškos civilizacijos.

 

Radijo teleskopas CHIME iš pradžių buvo sukurtas visatos plėtimosi istorijai tirti, tačiau taip pat pasirodė esąs idealus įrankis aptikti FRB.

Mokslininkai padarė išvadą, kad kai kurie vienkartiniai FRB iš tikrųjų gali pasikartoti, tik jų šaltiniai nėra tokie aktyvūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(28)
(6)
(22)

Komentarai (4)