Puiki ir bauginanti žinia: naujasis Kinijos teleskopas gali aptikti ateivių zondų būrius  ()

Naujas radijo teleskopas Kinijoje gali aptikti didžiulius ateivių zondų būrius. Ar susidorosime su „savaime besidauginančia“ ateivių grėsme?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daktaras Zaza Osmanovas, Tbilisio laisvojo universiteto fizikos docentas, neseniai paskelbė dokumentą, kuriame apskaičiuojama, kaip naujasis Kinijos penkių šimtų metrų sferinis radijo teleskopas (angl. Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope, FAST) gali aptikti spiečius hipotetinių nežemiškų prietaisų, žinomų kaip Von Neumanno zondai.

Šiuos prietaisus, kuriuos pirmą kartą aprašė matematikas Johnas von Neumannas, pažangios civilizacijos gali naudoti visatai tyrinėti. Remiantis Osmanovo dokumentu, kurį pirmą kartą pastebėjo „Universe Today“, FAST greičiausiai gali aptikti šių prietaisų spiečius dėl savo radijo spektro juostos.

Ieškoti ir sunaikinti

Žinoma, didžiulis ateivių zondų būrys sukeltų nemažą susirūpinimą dėl žmonių saugumo. Von Neumanno zondai gali savarankiškai pagaminti kitus zondus, o tam reikia visų turimų išteklių. Anksti aptikti ateivių būrį būtų labai, labai patogu, jei tik mums kada nors nepasisektų su jais susidurti anksčiau.

 

Laimei, Osmanovas mano, kad FAST sugebėtų tai padaryti. Tačiau teleskopas galėtų veikti tik kaip išankstinio įspėjimo sistema. Mes vis dar turėsime spręsti Žemėje, ar iš tikrųjų susidorosime su „savaime besidauginančia“ ateivių grėsme.

Kol kas Osmanovo straipsnis dar turi būti recenzuojamas, kad būtų paskelbtas moksliniame žurnale. Vis dėlto, tai įdomi – nors ir bauginanti – hipotezė. Tikėkimės, kad mums niekada nereikės to naudoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(9)
(15)

Komentarai ()