[Žinios trumpai] NASA skelbia apie įvykusias lenktynes Marse: sraigtasparnis „Ingenuity” pasiekė naują rekordą (video)  ()

Dar vieno skrydžio virš Raudonosios planetos paviršiaus metu orlaivis įveikė didžiulį atstumą per labai trumpą laiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis žmonijos istorijoje lėktuvas, esantis kitoje planetoje, skrydžio metu įrodė, jog gali pasiekti neįtikėtinų laimėjimų, rašo „Space".

Sraigtasparnis „Ingenuity", kuris nuo 2021 metų vasario kartu su „Perseverance" roveriu tyrinėjo ežero kraterį, ieškodamas nežemiškos gyvybės, baigė 41-ąjį skrydį virš Marso paviršiaus. Ežero krateris, kurio skersmuo 45 km, anot mokslininkų, kadaise buvo pripildytas vandens, o tai reiškia, kad ten galėjo egzistuoti mikrobų gyvybė. Būtent jos ieško „Perseverance" marsaeigis, o sraigtasparnis „Ingenuity" jam padeda tai padaryti.

Kito skrydžio metu sraigtasparnis padarė Marso paviršiaus nuotraukas, iš kurių mokslininkai sukūrė trumpą vaizdo įrašą. Nuotraukose matosi orlaivio šešėlis paviršiuje, taip pat važiuojant „Perseverance" paliktos vėžės.

 

Tačiau dabar naujas pasiekimas - per 41-ąjį iš eilės skrydį (ir tai yra 8 kartus daugiau skrydžių, nei NASA mokslininkai tikėjosi), jis sugebėjo įveikti 183 metrų atstumą. Tiesa, tai yra kaupiamasis nuotolis, kuriame atsižvelgiama į atstumą tarp pakilimo taško, ekstremalaus skrydžio misijos taško ir grįžimo atgal. Bet tai dar ne viskas. „Ingenuity" sraigtasparnis šį skrydį sugebėjo atlikti per neįtikėtinas 109 sekundes, jis skrido daug didesniu greičiu nei anksčiau.

Tai tapo įmanoma Marse nurimus nedidelei smėlio audrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()