Mokslininkai pagaliau skelbia garantuotą atsakymą, kas atsirado pirmiau – višta ar kiaušinis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-02-12 01:18
Kiaušinis yra evoliucijos rezultatas, o ne pirmas arba antras; - Virusai dauginasi augindami savo kopijas, bakterijos dalijasi, kol susiformavo sudėtingesni gyvūnai savyje kurdami kopijas. - Bet visa tai vyko skystoje terpėja. Keičiantis gyvenimo sąlygoms atsirado kopijos su apvalkalu poreikis, o tai jau yra kiaušinis. - Kiaušinis negalėjo atsirasti anksčiau nei višta. Bet ir pati višta neatsirado iš karto. Jie abu vystėsi sinchronizuotai priklausomai nuo gyvenimo sąlygų; Čia net mokslo nereikia - elementari logika. Pvz.: Corona virusas - yra toks sudėtingas virusas, kad turi apvalkalą ir gali išgyventi ant kietų paviršių gan ilgą laiką dėka "kiaušinio" apvalkalo, kol patenka į maistingą terpę arba žūsta.
Giedriax 2023-02-12 03:16
Aš nesu biologijos ekspertas, bet mano mintys yra tokios: pati pirmiausioji pasaulio višta turėjo tam tikrą genų rinkinį kuris skyrėsi nuo kitų paukščių genų. Iš kur atsirado pati pirmiausioji pasaulio višta? Iš kiaušinio. Tas kiaušinis ir iš jo išsiritusi višta yra tas pats organizmas ir turi identiškus genus, tik jie yra skirtingose organizmo gyvenimo fazėse (panašiai kaip pas vabzdžius - kiaušinėlis, lerva, lėliukė ir suaugęs vabzdys turi tuos pačius genus). Tad pagal tokią logiką išeitų, jog pirmiau buvo kiaušinis o ne višta. Tiesiog vištų protėvis (beveik gaidys) susiporavo su vištų promote (beveik višta) ir atsitiktinumo dėka dabar turime tokią paukščių rūšį kurią vadiname vištomis.
vanduo4 2023-02-12 17:26
- Tad jeigu vištos protėvis dar nebuvo vadinamas višta, bet dėl genų pokyčio padėjo pirmą kiaušinį, vadinasi pirma atsirado kiaušinis? - Logiškai teisinga jeigu iškirpti šią dalį iš visos evoliucijos sistemos; - Žodžiu moksliniai marazmai iš kurių jokios naudos. - O kas nusprendė kada objektą galima vadinti višta? Juk pirmi kiaušiniai dar net neturėjo kietos formos, juos dėjo vandenyje gyvenantys ropliai ir tik paskui sausumos ropliai pradėjo dėti kietus kiaušinius, kol galiausiai mažesnės dinozaurų versijos virto vištomis. - Mokslinio apsurdo teatras. P.s. O tada kodėl placentos gimdoje negalima pavadinti kiaušiniu iš kurio atsiranda žmogus? Kas pirmas: kiaušinis ar žmogus?