Net 33 varikliai! „SpaceX” atliko galingiausios pasaulyje raketos bandymą – skelbiamas kvapą gniaužiantis video  ()

Atliekant nešančiosios raketos veikimo testą, buvo paleistas 31 iš 33 turimų variklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas ir jo kompanija „SpaceX“ žengė didžiulį žingsnį į priekį, kad įgyvendintų savo puoselėjamą svajonę – kad netrukus galingiausia pasaulyje raketa pirmą kartą skris į kosmosą, rašo „Space“.

Vasario 9 d., savo bazėje Teksase, „SpaceX“ atliko istorinį galingiausios pasaulyje nešančiosios raketos „Super Heavy“ variklių veikimo testą. Nors ši raketa daugeliui žinoma „Starship“ pavadinimu. Faktas yra tas, kad pati raketa iš tikrųjų susideda iš dviejų komponentų – nešančiosios raketos „Super Heavy“ ir erdvėlaivio „Starship“, tačiau ši raketų sistema dažniausiai vadinama tiesiog „Starship“.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5897 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Iki šiol galingiausia pasaulyje raketa yra NASA „Space Launch System“ raketa, kuri pirmą kartą į kosmosą skrido pernai lapkritį ir padėjo erdvėlaiviui „Orion“ nukeliauti į Mėnulį. Tačiau pagal techninius duomenis „SpaceX“ raketa yra 2 kartus galingesnė už NASA raketą. Taigi, kai pagaliau išskris į kosmosą, ji taps galingiausia raketa pasaulyje. Remiantis „SpaceX“ atstovų pareiškimu, pirmasis šios raketos skrydis į kosmosą gali įvykti jau 2023 metų kovą.

 

Tiesą sakant, inžinieriai išbandė kitą „Super Heavy“ raketos prototipą, pavadintą „Booster 7“. Šis bandymas buvo skirtas patikrinti visų 33 „Raptor“ variklių, sumontuotų paleidimo raketoje, veikimą. Tačiau prieš paleidimą inžinieriai vieną variklį išjungė, o kitas išsijungė savaime. Todėl dirbo tik 31 variklis.

 

Pasak Elono Musko, pakanka net 31 variklio, kad kitą mėnesį į kosmosą būtų paleistas „Super Heavy“ raketos „Booster 7“ prototipas ir „Starship“ erdvėlaivio prototipas „Ship 24“.

 

Šis ilgai lauktas skrydis į kosmosą, kuris turėjo įvykti pernai, įvyks, jei visi duomenys parodys, kad varikliai veikia taip, kaip turėtų. Tačiau bandomasis testas, pasak Musko, buvo sėkmingas.

 

„SpaceX“ nori, kad „Starship“ raketa, kurios bendras aukštis siekia 120 metrų, būtų universali transporto priemonė, leidžianti astronautus nuskraidinti į Mėnulį ir Marsą. Pati nešėja „Super Heavy“ ir erdvėlaivis „Starship“, kuris yra galingiausios pasaulyje raketos viršutinė pakopa, sukurti taip, kad juos būtų galima naudoti daugkartiniu būdu. Nešančiojoje raketoje yra 33 „Raptor“ varikliai, o „Starship“ – 6 tokie pat varikliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()