Nauja avarija TKS – dar vienas Rusijos erdvėlaivis patyrė kritinį gedimą: kas žinoma  ()

Rusijos Federacijos erdvėlaivyje antrą kartą per 2 mėnesius iškilo problema dėl aušinimo sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinėje kosminėje stotyje įvyko antra avarija, kurioje dalyvavo Rusijos erdvėlaivis. Jei gruodžio viduryje astronautų pristatymo laive buvo aptikta aušinimo sistemos problema, tai šį kartą ta pati avarija įvyko su krovinine transporto priemone, rašo „Space“.

Antrą kartą per 2 mėnesius Rusijos erdvėlaivis, kuris yra prijungtas prie TKS, pradėjo nutekėti. Šį kartą šeštadienį, vasario 11 d., Rusijos kontrolieriai Žemėje pastebėjo slėgio sumažėjimą krovininiame erdvėlaivyje „Progress-82“. NASA pranešė, kad laivo aušinimo sistemoje sumažėjo slėgis.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5878 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Amerikos kosmoso agentūra pranešė, kad aušinimo skysčio nuotėkio iš aušinimo sistemos priežastis vis dar nežinoma. Nepaisant nelaimės, temperatūra ir slėgis stotyje išlieka normos ribose, o TKS įgulai pavojus negresia.

Rusijos krovininis laivas „Progress 82“ prie TKS prisišvartavo praėjusių metų spalio pabaigoje, o į Žemę turėjo išskristi vasario 17 d. Kol kas tiksliai nežinoma, ar taip nutiks, ar Rusijos kontrolieriai paliks laivą TKS, kol bus išsiaiškintos nelaimės priežastys.

 

Verta paminėti, kad visi šios klasės Rusijos krovininiai laivai, įvykdę savo misiją, grįžta į Žemę ir sudega atmosferoje. Todėl Žemėje nebus galima nustatyti avarijos priežasčių. Įdomiausia tai, kad Rusijos erdvėlaivio gedimas įvyko tą pačią dieną, kai prie TKS prisišvartavo kitas Rusijos krovininis laivas „Progress-83“.

 

 

Aušinimo skysčio nuotėkis Rusijos erdvėlaivyje įvyko antrą kartą per 2 mėnesius. Panašus incidentas įvyko su erdvėlaiviu „Sojuz-MS 22“ praėjusių metų gruodžio viduryje. Šis laivas 2022 metų rugsėjį į orbitą iškėlė tris astronautus, o į Žemę turėjo grąžinti šių metų kovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: