Paviešintas iki šiol niekur nerodytas vandenyno gelmėse nuskendusio „Titaniko“ vaizdo įrašas (Video)  ()

1912 metų balandžio 14 dieną nuskendęs legendinis „Titanikas“ jau daugiau nei šimtmetį žavi istorikus, okeanografus ir filmų kūrėjus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar visuomenei pristatytas beveik 1,5 valandos trukmės iki šiol niekur nepublikuotas vaizdo įrašas. Vaizdo įrašu pasidalijo Vudso Holo okeanografijos institutas (WHOI) „YouTube“ puslapyje.

Ši vaizdo medžiaga buvo įamžinta 1986-ųjų liepos mėnesį, tačiau iki šiol nebuvo niekur rodyta ir publikuota. Vaizdus užfiksavo povandeniniame laive „DSV Alvin“ įmontuotas kameros ir nuotoliniu būdu valdomas zondas „Jason Jr“.

„DSV Alvin“ yra JAV karinio jūrų laivyno mokslinių tyrimų povandeninis laivas, kurį tuo metu valdė WHOI. „Jason Jr“ zondas buvo sujungtas su "DSV Alvin" 90 metrų šviesolaidiniu kabeliu.

Į vandenyno gelmes nusileidusių mokslininkų komanda galėjo nufilmuoti tas sudužusio laivo vietas, kurias „DSV Alvin“ pasiekti buvo keblu.

„Titaniko“ laivo nuolaužos yra 3 780 metrų gylyje, šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje, maždaug 685 km į pietryčius nuo Niufaundlendo pakrantės.

Pirmą kartą „Titaniko“ nuolaužos aptiktos 1985 metų rugsėjo 1 dieną. Paieškos misijos organizatoriai – WHOI ir Prancūzijos okeanografinių tyrimų organizacija.

 

Šaltiniai:

https://www.sciencealert.com/haunting-unseen-footage-of-the-titanic-is-being-released-right-now-watch-live

https://apnews.com/article/titanic-rare-footage-released-c429fad5ff9eae14f7dc110881bf0697

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: