[ŽT] Kremliui smūgis į nugarą: nutekėjo žemėlapis, ką Kinija planuoja padaryti su Rusija  ()

Pekinas nusitaikė į Rusijos teritoriją, išleisdamas žemėlapį su kiniškais Chabarovsko ir Vladivostoko pavadinimais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-28 [ŽT] Kremliui smūgis į nugarą: nutekėjo žemėlapis, ką Kinija planuoja padaryti su Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo Ukrainoje fone žiniasklaidoje vis dažniau pasirodo ekspertų ir analitikų nuomonių, kad Rusija, kaip valstybė, sekdama dabartinio konflikto rezultatus, neliks tokia, kokia yra, o skils į keletą naujų valstybinių darinių.

Panašu, kad Kinija į tokius scenarijus žiūri rimtai ir aktyviai ruošiasi naujai realybei, kuri gali iškilti artimiausioje ateityje. Kinijos žiniasklaida skelbia KLR gamtos išteklių ministerijos sudarytą žemėlapį, kuriame kiniški pavadinimai grąžinami aštuoniems Rusijos miestams ir vietovėms. Kalbame apie teritorijas, kurias Rusijos imperija užėmė XIX amžiaus pabaigoje – XX amžiaus pradžioje.

Taigi, Vladivostokas turėtų būti vadinamas Haišenvai, Chabarovskas – Boli, Sachalino sala – Kuedao, o Stano kalnagūbris – išoriniu Khingano kalnagūbriu.

Azijos žiniasklaida primena, kad dėl Aigūno ir Pekino sutarčių, pasirašytų atitinkamai 1858 ir 1860 m., kurios buvo Kinijos pralaimėjimo opijaus karuose rezultatas, Kinijos ir Rusijos siena buvo pakeista Rusijos naudai palei Amūro ir Usūrio upes. Dėl to Kinija prarado regioną, dabar žinomą kaip Išorinė Mandžiūrija, kurio plotas viršija 1 milijoną km2, taip pat prieigą prie Japonijos jūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(11)
(213)

Komentarai ()