Arestovičius: „50/45 Ukrainos naudai - Pekinas rimtai išdavė Putiną“ (Video)  ()

Kinijos paskelbtoje iniciatyvoje taikiai užbaigti karą Ukrainoje – trys pagrindinės pozicijos, kuriomis Kinija „išdavė“ Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį požiūrį Marko Feigino „YouTube“ kanale išsakė buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

  • Pirma, Kinija remia 1991 m. Ukrainos teritorinį vientisumą. Pekinas nepripažįsta Rusijos įvykdytos Krymo ir kitų okupuotų teritorijų aneksijos.
  • Antra, Kinijos plane buvo vienareikšmiškai pasmerkta branduolinė retorika, kuria Rusija bando šantažuoti Vakarų bendruomenę.
  • Trečia, ragindama nesinaudoti vienašalių ryšių praktika, Kinija pripažino savo priklausomybę nuo ekonominės partnerystės su Vakarais ir taip atskleidė savo silpnąją vietą: Kinijos ekonomika 85% priklausoma nuo eksporto, todėl bet kokios tarptautinės sankcijos jai yra mirtinos.

Pagrindinis Kinijos plano punktas, su kuriuo Ukraina negali sutikti, yra raginimas nedelsiant sudaryti paliaubas ir derybas be išankstinio Rusijos karių išvedimo iš Ukrainos teritorijos.

 

„Negalime leisti, kad jie liktų mūsų teritorijoje“, – pabrėžė analitikas.

Apskritai, vertindamas KLR pasiūlymus, Arestovičius teigė, kad jie buvo sudaryti 50/45 Ukrainos naudai. Pasak jo, Kinijos lyderis dabar bando išbandyti tarpininko tarp Kyjivo ir Maskvos vaidmenį, kurį anksčiau bandė atlikti Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()