Skelbiama, kaip Baltarusijoje buvo atakuotas ir susprogdintas A-50: „Visi išvažiavo, tegul dabar ieško vėjo lauke“  ()

Anot Baltarusijos opozicinės organizacijos BYPOL, Rusijos lėktuvas kariniame aerodrome netoli Minsko buvo užpultas dviejų bepiločių orlaivių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-27 Skelbiama, kaip Baltarusijoje buvo atakuotas ir susprogdintas A-50: „Visi išvažiavo, tegul dabar ieško vėjo lauke“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo atakos Baltarusijos Mačiuliškių aerodrome detalės. Skelbta, kad buvo smarkiai apgadintas Rusijos išankstinio įspėjimo lėktuvas A-50. Pasak BYPOL vadovo Aleksandro Azarovo, puolimą įvykdė Baltarusijos partizanai, pasitelkę bepiločius orlaivius.

„Tai buvo bepiločiai orlaiviai. Operacijos dalyviai yra baltarusiai, plano „Peramoga“ dalyviai, jie dabar saugūs, už šalies ribų. Visi išvažiavo, tegul dabar ieško vėjo lauke“, – sakė Azarovas.

Jis teigė, kad operacijai ruoštasi kelis mėnesius, ir pabrėžė, kad dabartinė Minsko valdžia šio išpuolio nelaikys dingstimi Baltarusijos pajėgoms tiesiogiai įsitraukti į karą Ukrainoje.

 

„Jie gali sakyti bet ką, bet nemanau, kad Lukašenkai dabar būtų naudinga pulti Ukrainą. Iš tiesų jis gali dėl visko apkaltinti ukrainiečius, bet dabar Baltarusijoje nepakanka Rusijos karių, kad būtų įmanoma surengti naują puolimą prieš Ukrainą“, – sakė Azarovas.

(143)
(1)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: