Užpultas Baltarusijos karinis aerodromas! Skelbiama, kad susprogdintas ypatingai svarbus rusų lėktuvas - kas vyksta?  ()

Vasario 26-osios rytą Baltarusijos Mačiuliškių kariniame aerodrome pasigirdo eilė sprogimų. Baltarusijos partizanai suskubo prisiimti atsakomybę ir paskelbė apie sunaikintą rusų lėktuvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-27 Užpultas Baltarusijos karinis aerodromas! Skelbiama, kad susprogdintas ypatingai svarbus rusų lėktuvas - kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mačiuliškių aerodrome 15 km į pietryčius nuo Baltarusijos sostinės Minsko susprogdintas Rusijos išankstinio perspėjimo lėktuvas „Beriev A-50“, praneša Baltarusijos projektas BYPOL.

Pranešama, kad 2 sprogimai apgadino orlaivio fiuzeliažą, ypač nosį, ir radaro anteną. „Žala rimta, lėktuvas tikrai niekur neskris“, – sako šaltinis.

Teigiama, kad incidento metu prie Rusijos A-50 veikė sniego valymo įranga. „Tikriausiai, kaip jau ne kartą atsitiko Rusijos kariniuose objektuose, kažkas vėl nesilaikė priešgaisrinės saugos priemonių ir rūkė šalia“, – pažymi publikacijos autoriai.

BYPOL vadovas Aleksandras Azarovas patvirtino, kad Baltarusijos partizanai dalyvavo sabotaže Mačiuliškių aerodrome.

„Beriev A-50“ yra sovietų/rusų ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės (AEW&C) lėktuvas. Jis turi milžinišką radarą, leidžiantį stebėti atskriejančias raketas. Dar svarbiau tai, kad A-50 yra tarsi oro pajėgų kontrolės centras danguje - šis lėktuvas gali koordinuoti 10 naikintuvų darbą.

 

Tam Rusija šiuos lėktuvus ir naudojo kare prieš Ukrainą - A-50 leido stebėti Ukrainos oro gynybos sistemų darbą ir rasti plyšius, kuriuos tuomet galėjo išnaudoti iš to paties lėktuvo koordinuojami naikintuvai bei bombonešiai.

„Beriev A-50“ yra labai brangus ir sunkiai pakeičiamas lėktuvas. Tokių apskritai buvo pagaminta mažiau nei 50. Tiesa, baiminamasi, kad neteisėtas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka gali pasinaudoti šia ataka kaip pretekstu tiesiogiai įsitraukti į karą prieš Ukrainą. Tačiau Baltarusijos pajėgos tam greičiausiai nėra pasiruošusios.

(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: