„Tuomet apsiverkiau net aš“ – Zalužnas pasakė apie situaciją, kai nebeturėjo pakankamai jėgų (Video)  ()

„Ar mes, kariškiai, tikėjomės, kad taip nutiks? Aš net neįsivaizdavau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas davė interviu žurnalistui Dmitrijui Komarovui, kurio vaizdo įrašas pasirodė „YouTube“ ir papasakojo apie įvykį, dėl kurio jis verkė.

„Ar mes, kariškiai, tikėjomės, kad taip nutiks? Aš net neįsivaizdavau. Taip, mačiau, kas vyksta Sirijoje. Taip, mačiau, kas nutiko Čečėnijai, bet neįsivaizdavau, kad taip nutiks Ukrainoje“, - sakė jis.

Anot jo, šio karo mastai atitinka Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus.

„15 tūkstančių nuostolių Afganistane iš tikrųjų parklupdė Sovietų Sąjungą. Dabar Rusijos nuostoliai yra daug didesni, bet tai jų nesustabdo“, - sakė Zalužnas.

Ukrainos kariuomenės generolas kalbėjo apie situaciją, dėl kurios jis verkė.

„Būdamas vyriausiuoju vadu nenoriu rodyti savo silpnybių, bet kartoju, aš esu žmogus. Kartą verkiau, kai mama ieškojo sūnaus“, – dalijosi vadas.

 

Tai buvo sraigtasparnio pilotas, nuskridęs į apgultą Mariupolį. Bendravimo su jo motina metu jis sužinojo, kad pilotas žuvo.

„Buvau priverstas paaiškinti šią situaciją, nes mama man persiuntė žinutę nuo jo. Jis jai prieš skrydį parašė žinutę, kad yra patriotas. Kad net jei jis žus, nori, kad visi žinotų, kad jis yra normalus žmogus. Ir kai bandžiau aptarti šį klausimą su mama, man neužteko jėgų“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(4)
(224)

Komentarai ()

Susijusios žymos: