„Eikite ir dvėskite“: šokiruoti Rusijos „mobikai“ paskelbė, ką daro DLR vadai per 24 h nuo atvykimo (Video)  (3)

Jie teigia, kad yra „išmesti į skerdimą“ su žodžiais „eikite ir dvėskite“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuotieji karui Ukrainoje, Irkutsko srities rusai, skundžiasi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl kariuomenės vadų savivalės ir prašo pagalbos. Jie teigia, kad yra „išmesti į skerdimą“ su žodžiais „eikite ir dvėskite“.

Taip teigiama vaizdo įraše, kurį vasario 25 dieną užfiksavo iš Irkutsko srities mobilizuotas 1439-asis pulkas. Kreipimesi jie prašo Putino „susidoroti su neteisėtais ir nusikalstamais vadovybės įsakymais“.

Mobilizuotųjų teigimu, jie neteisėtai buvo perkelti į „DLR“ 1-ąją slavų brigadą, kur per 24 valandas buvo suformuoti į šturmo dalinius ir išsiųsti „skersti“ – šturmuoti Avdijivkos įtvirtintą teritoriją.

„Vadovybė tiesiai šviesiai sako, kad mes esame medžiaga skerdimui. „DLR“ vadai šaudo iš automatų į mūsų mobilizuotus, nes kariai atsisako eiti į šturmo dalinius... „Eikite ir dvėskite“, tai gražiausia, ką išgirdome iš vadų“, – vaizdo žinutėje sako karys.

Mobilizuotųjų teigimu, antrasis 1439-ojo pulko batalionas, anksčiau įrašęs panašų kreipimąsi, jau praktiškai sunaikintas.

 

„Vadovybė abejinga mūsų gyvenimui. Ji jau šeštą kartą pildo savo štabus naujais mobilizuotais. Mes prašome pagalbos. Daugiau nėra kur kreiptis“, – į Putiną kreipiasi irkutskiečiai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(70)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: