Žvejų pagauto ryklio skrandyje – šiurpus radinys: kūną pavyko identifikuoti pagal tatuiruotę  ()

Argentinoje žvejų sugauto ryklio skrandyje aptikti dingusio vyro palaikai. Kadangi ryklys sugautas netoli tos vietos, kurioje paskutinį kartą buvo pastebėtas dingęs vyras, buvo manoma, kad jis galėjo būti užpultas sugauto ryklio. Tačiau ekspertai teigia, kad auka žuvo dar gerokai prieš patenkant į ryklio skrandį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „El Pais“, žuvusysis – Diego Barria, 32 metų vyras, gyvenęs Patagonijos Čubuto provincijoje. Paskutinį kartą jis buvo matytas šių metų vasario 18 dieną.

Vasario 22-ąją vietos policija netoliese esančiame paplūdimyje rado apgadintą keturratį, kuriuo važinėjo D. Barria. Netoliese buvo ir pusiau perskilęs šalmas. Tačiau nei šalia keturračio, nei apylinkėse pareigūnai nerado dingusiojo kūno.

Dar po keturių dienų vietos žvejai pagavo tris paprastuosius sriubinius ryklius (lot. Galeorhinus galeus).

Išdarinėdami laimikį žvejai vieno ryklio pilve rado žmogaus dilbį ir kitas kūno dalis. Palaikus žvejai perdavė policijai, kuri netrukus nustatė, kad ant išlikusio riešo odos matyti tatuiruotė, atitinkanti vieną iš D. Barríos tatuiruočių. Nepaisant to, kad tatuiruotė leidžia atpažinti dingusįjį, tapatybė oficialiai bus nustatyta tik atlikus DNR tyrimus ir tik tuomet bus galutinai įrodyta, kad palaikai priklauso D. Barriai.

Vis dėlto, mažai tikėtina, kad dingusį vyrą užpuolė ir nužudė ryklys. Pareigūnai mano, kad D. Barria žuvo vairuodamas keturratį, kurio nesuvaldė ir trenkėsi į uolą, vėliau žuvusio ar sąmonę praradusio vyro kūną pasiglemžė jūra ir tik tuomet kūną apėdė ryklys.

Kaip portalui „Live Science“ teigė Bostono universiteto jūrų biologas Gregory Skomalas, „labai mažai tikėtina, jog D. Barria užpuolė ir nužudė ryklys“.

 

Paprastieji sriubiniai rykliai – tai vidutinio jūrų plėšrūnai, aptinkami visame pasaulyje. Įprastai šie rykliai užauga iki 1,5 metro ilgio ir daugiausia minta kitomis smulkesnėmis žuvimis jūros dugne, tačiau kartais gali pagauti ir didesnį grobį, pavyzdžiui, kalmarą.

Floridos universiteto jūrų biologas Gavinas Nayloras teigė, kad žmonės yra per dideli paprastajam sriubiniam rykliui. „Nėra tekę girdėti, kad šie rykliai būtų užpuolę žmogų“, – „Live Science“ sakė G. Nayloras.

 

Tad labiausiai tikėtina, kad į žvejų pagauto ryklio skrandį D. Barrios kūno dalys pateko jau po jo mirties.

„Yra žinoma, kad daugelis ryklių rūšių, jei tik yra galimybė, pirmiau renkasi lengvą grobį ir minta dvėselėna, o tai gali būti ir žmogaus kūnas, Vis tik pastarasis atvejis yra labai retas“, – pridūrė G. Nayloras

Paprastieji sriubiniai rykliai gaudomi dėl itin vertinamos jų mėsos, pelekų ir kepenų. Tačiau ši rūšis įtraukta į Pasaulinės gamtos apsaugos organizacijos (IUCN) Raudonąjį kritiškai nykstančių rūšių sąrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: