Rusijos oligarchai ir sankcijos: „Per 2 savaites Zimbabvėje išleido 500 000 USD“  ()

Vis daugiau turtingų rusų renkasi safarį Zimbabvėje, nes Vakarų šalių įvestos sankcijos, reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą, apriboja jų galimybes laisvai keliauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zimbabvės safario operatorių asociacijos prezidentas Emmanuelis Fundira sakė „Bloomberg“, kad šalyje smarkiai išaugo klientų iš už tradicinių rinkų ribų, „ypač iš Rusijos“, skaičius.

Fundiros teigimu, sankcijos, taikomos daugeliui turtingų rusų, reaguojant į karą Ukrainoje, „apribojo jų prieigą prie tam tikrų sričių“, o Zimbabvė nori pasinaudoti savo draugiškais ryšiais su Rusija, kad tuo pasinaudotų.

Pasak jo, vienas rusų turistas neseniai dvi savaites trukusiame safaryje Zimbabvėje išleido 500 000 USD. Išsamesnę informaciją jis pateikti atsisakė.

Šių metų liepą numatytas Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimas suteiks svarbią galimybę Zimbabvės safario pramonei „parduoti“ šalį itin turtingiems Rusijos piliečiams, pridūrė Fundira.

Tradiciškai daugiausia turistų į Zimbabvę keliaudavo iš JAV ir Europos, tačiau dėl žmogaus teisių pažeidimų ir sukčiavimo rinkimuose įvestos sankcijos ne vienam šios pietinės Afrikos šalies aukšto rango pareigūnui pablogino jos santykius su Vakarų valstybėmis.

 

Zimbabvės prezidento Emmersono Mnangagwa administracija į tai atsakė siekdama glaudesnių ryšių su Kinija, Rusija ir Baltarusija.

Zimbabvė turi apie 100 000 dramblių – tai antra pagal dydį populiacija Afrikoje – ir parduoda leidimus juos medžioti už 10 000 USD. Taip pat yra raganosių, liūtų, leopardų ir buivolų populiacijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(10)
(-10)

Komentarai ()