Prigožinas surado galingą globėją Kremliuje: „pradeda griūti Putino sistema“  ()

Prigožinas surado globėją vidiniame Putino rate: režimas griūva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus milijardierius, „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas galimai pradėjo finansuoti Jevgenijų Prigožiną ir jo „Wagner“. Tai rodo, kad režimas sparčiai praranda stabilumą.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašė Rusijos politikos strategas, buvęs Putino kalbų rašytojas Abbasas Galliamovas.

Apie Sečino ir Prigožino susitarimą pranešė Rusijos opozicijos šaltinis „Можем объяснить“ (liet. „Galime paaiškinti“) remdamasis informuotu šaltiniu, artimu „Rosneft“ vadovybei.

Jis tikina, kad „Rosneft“ vadovas neva neseniai asmeniškai susitiko su „Wagner“ lyderiu, kuriam pažadėjo finansinę pagalbą tam tikruose projektuose, kurių esmė lieka nežinoma.

Galliamovas išreiškė įsitikinimą, kad šis sąmokslas pirmiausia buvo nukreiptas prieš Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotoją Dmitrijų Medvedevą.

 

„Abu (Sečinas ir Prigožinas – red.) yra įpratę žaisti dėl eskalavimo, abu nemėgsta pastaraisiais mėnesiais stiprėjančio Medvedevo ir gali suvienyti jėgas prieš jį. Jei taip atsitiks, šalis susidurs su daug daugiau provokacijų, kurias matėme Brianske“, – sakė Galliamovas.

Galliamovas patvirtino, kad Putinas nebekontroliuoja artimiausios aplinkos.

„Atrodo, kad taip. Viskas griūva“, – pareiškė Galliamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(4)
(84)

Komentarai ()