„Į Bachmutą atvyko Ukrainos vilkai“. Pulkininkas skelbia, kokios skerdynės laukia rusų  ()

„Rusai kasa sau kapą“, – paaiškino Svitanas, kodėl padėtis Bachmute smarkiai pagerėjo Ukrainos atžvilgiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Romanas Svitanas papasakojo, kas iš tikrųjų vyksta Bachmute, pabrėždamas, kad miestas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Ne taip seniai Bachmute lankėsi Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Specialiųjų operacijų pajėgų vadas Viktoras Chorenka. Tai rodo, kad iš miesto buvo išvesti motorizuotų šaulių daliniai ir atvestos Specialiųjų operacijų pajėgos, o tai labai kompetentingas sprendimas.

Apie tai kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas.

Kaip pažymėjo karo ekspertas, ikoniškos figūros fronte atsiranda, kai ten atvedami arba išvedami tam tikri daliniai.

„Tarkime, Neižpapa (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų vadas viceadmirolas Oleksijus Neižpapa, – Red.) ten neatvyko, o tai reiškia, kad Ukrainos povandeninis laivas Bachmuto centre neiškils į paviršių. Bet jei ten atsirado brigados generolas, vadovaujantis Specialiųjų operacijų pajėgoms, tai reiškia, kad ten pradėjo veržtis Specialiųjų operacijų pajėgos, mūsų „vilkai“, kurie mokomi kovoti miesto sąlygomis“, – pažymėjo Svitanas.

 

Tada pulkininkas paaiškino, kad tai tie žmonės, kuriems miesto sąlygos su sunaikintomis vietovėmis yra tarsi namai. Jie žino, kaip ten išlikti ir kaip pašalinti priešą. Jie turi tam reikalingą įrangą: šaulių ginklus, MANPADS, ATGM, RPG ir kt. Svarbu pažymėti, kad tai yra Ukrainos partnerių įranga, kuri yra daug kartų efektyvesnė nei priešo.

„Tai yra žmonės, kurie gerai mato ir girdi dieną bei naktį bet kokiu oru ir supranta, kaip tinkamai elgtis su priešu. Jie taip pat turi labai gerą tarpusavio ryšį, kurį sunku sutrikdyti“, – sakė Svitanas.

 

„Tai labai protingas sprendimas, kadangi mūšiai persikėlė į miesto kvartalus, būtent toks mūšis atneš priešui dar daugiau pralaimėjimų ir aukų, nes miesto pastatuose gynėjams labai patogu gintis. Užpuolikai miesto pastatų sąlygomis neša didžiausius nuostolius, o rusai pradėjo veržtis į miestą, todėl šia prasme kasa sau kapą. Miestas yra visiškai kontroliuojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, ypač tokio tipo kaip Specialiųjų pajėgų karių. Šie vaikinai žino, ką daryti. Jie ruošėsi metų metus“, – aiškino Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(10)
(266)

Komentarai ()

Susijusios žymos: