Ekspertai skelbia, kodėl žlugo V. Putino žiemos planas  ()

Pasak Johno Spenserio, Rusijos kariuomenė laukė šalčių, kad galėtų atlikti kokį nors rimtesnį manevrą, tačiau jų planai žlugo. Rusijos ginkluotosios pajėgos turi judėti Ukrainos keliais, todėl yra labai pažeidžiamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant visų technologijų, reljefas ir orai vis dar yra svarbūs kare. „Newsweek“ tai pabrėžė į atsargą išėjęs JAV armijos majoras Johnas Spenceris.

Spenceris sakė, kad Rusijos kariuomenė laukė šalčių, kad galėtų manevruoti, kad pažengtų į priekį prieš pavasario puolimą, bet orai jiems to daryti neleido. Ukraina dėl savo derlingos dirvos vadinama „Europos duonos krepšeliu“, tačiau tas pats derlingas dirvožemis yra sunkiai įveikiamas sunkiajai technikai, kai yra šlapias.

Pasak Spencerio, Rusijos kariai turi judėti Ukrainos keliais, todėl yra labai pažeidžiami. „Tai yra namų pranašumas“, - sakė Spenceris.

Tačiau, kaip sakė buvęs JAV jūrų pėstininkų korpuso kapitonas ir Valstybės departamento pareigūnas Matthew Hoh, Rusija yra „geresnės būklės“, nei daugelis mano. Jo nuomone, Rusijoje vis dar yra šimtai tūkstančių nepanaudotų rezervo karių, taip pat reguliariosios armijos dalinių, kurie dar nedalyvavo kare Ukrainoje. Hoh taip pat teigia, kad Rusijai sutrukdė šilta žiema.

 

George'o Masono universiteto Politikos ir vadybos mokyklos profesorius Markas Katzas taip pat pažymėjo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino viltys dėl žiemos nepasiteisino. Europa ir Ukraina neužšalo, o Rusijos puolimas nepasisekė.

(50)
(2)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: