Ten tikra mėsmalė: skelbiami įspūdingi skaičiai, kiek rusų kasdien žūsta Bachmute  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus atskleidė, kad kartais Rusijos kariuomenė Bachmute praranda du šimtus kovotojų per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmute Rusija kasdien praranda daugiau nei šimtą žmonių. Apie tai kovo 6 dieną papasakojo Rytų pajėgų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus.

„Visi atkreipia dėmesį į mūsų nuostolius. Deja, kol kas negalime komentuoti šios informacijos, bet atvėrus duomenis pamatysite nuostabų skirtumą tarp Rusijos ir mūsų nuostolių. Kiekvieną dieną skaičiuojame priešo nuostolius, ši apskaitos sistema yra gana konservatyvi. Kovo 5 d. šiame fronto sektoriuje – ne tik Bachmuto mieste, bet visose netoliese esančiose gyvenvietėse - žuvo 124 įsibrovėliai, 125 buvo sužeisti. Per pastarąją parą jų buvo net daugiau nei 200“, - sakė Čerevatijus.

Jis pridūrė, kad beveik kiekvieną dieną po kelis įsibrovėlius pasiduoda į belaisvę. „Būna per dieną čia pasiduoda du-trys okupantai. Kartais pasiduoda ir daugiau“, – sakė Čerevatijus.

Čerevatijus pažymėjo, kad „Wagner“ daugiausia veikia Bachmuto rajone, jų kovotojai turi tik vieną motyvaciją – išvengti saviškių bausmių. „Pati kovinių operacijų logika... kai už tavęs stovi užtvaros būrys, o priekyje laukia motyvuotas ginkluotas priešas, tu nelabai pasiduosi. Iš esmės, kai puolimo grupės nugalimos, išgyvenę pasiduoda“, - sakė pranešėjas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė pareiškė, kad Ukrainos gynybos pajėgos padarė viską, ką galėjo Bachmute. Jie sulaiko priešą ir kenkia jam naikindami jų techniką. Tai sumažins Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą ir moralę.

Rusija nusprendė kovoti iki paskutinio „Wagner“ kovotojo Bachmute, sakė grupės vadovas Jevgenijus Prigožinas.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: