[ŽT] Tolyn nuo Rusijos: NASA galvoja, kaip sunaikinti TKS  ()

Pagal NASA planą, Tarptautinė kosminė stotis savo darbą orbitoje turėtų nutraukti iki 2030 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA planuoja sukurti naują „buksyrą“, kuris po kelerių metų padėtų nuleisti orbitinę stotį į Žemę ir paskandinti Ramiajame vandenyne. Iki šiol plane buvo daroma prielaida, kad tai atlikti padės Rusijos Federacijos krovininiai laivai „Progress“. Tačiau NASA nori atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos Federacijos, ypač dėl neseniai įvykusių Rusijos erdvėlaivių avarijų, rašo „Space“.

2024 fiskaliniams metams, kurie prasidės 2023 m. spalio 1 d. ir baigsis kitų metų rugsėjo 30 d., NASA planuoja surinkti daugiau nei 27 mlrd. USD. Iš jų 180 milijonų dolerių agentūra turėtų skirti naujo vilkiko, kuris iki TKS egzistavimo pabaigos galės atlikti ir kitas funkcijas, sukūrimui.

 

Pasak NASA pilotuojamų kosminių skrydžių programos vadovės Katie Lueders, bendra šio projekto kaina gali siekti 1 milijardo JAV dolerių ribą, nors išlaidas galima sumažinti. K. Lueders mano, kad dėl kai kurių TKS jau įvykusių nenumatytų atvejų JAV turėtų turėti atsarginę priemonę, kad galėtų saugiai stotį nuleisti į vandenyną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: