„Mobilumas, apsauga, technologijos“: NASA pristato naują futuristinį kostiumą, skirtą „Artemis“ Mėnulio misijai (Foto, Video)  ()

Šie patobulinti kostiumai, suteikiantys daugiau „mobilumo ir apsaugos“, bus dėvimi „Artemis III“ misijos metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA trečiadienį (kovo 15 d.) pristatė pirmąjį naujo kosminio kostiumo prototipą, kurį astronautai vilkės tyrinėdami Mėnulį „Artemis III“ misijos metu. „Axiom Space“ sukurti aptakesni kostiumai pakeis baltus, pūstus ir didelius kostiumus, kuriuos anksčiau dėvėjo Neilas Armstrongas ir jo kolegos „Apollo“ astronautai.

Kostiumo prototipas, vadinamas „Axiom Extravehicular Mobility Unit“ arba „AxEMU“, yra aptakios pilkšvai juodos spalvos, su oranžinės ir mėlynos spalvos atspalviais, su „Axiom“ logotipu priekyje ir centre. Tačiau tikrasis kostiumas dėl šiluminių priežasčių bus baltas.

 

Pasak Hiustone įsikūrusios bendrovės, kostiumai suteiks daugiau lankstumo ir daugiau apsaugos nuo atšiaurios Mėnulio aplinkos ir bus įvairesnių dydžių. Kaip teigia „CBS News“, naujasis šalmas pagerina matomumą, o batai yra specialiai sukurti vaikščiojimui Mėnulio paviršiumi, su šilumos izoliacija, tinkančia Mėnulio pietų ašigaliui.

Šie patobulinti kostiumai bus dėvimi per „Artemis III“ misiją – pirmąjį programos nusileidimą Mėnulyje, kuris numatytas 2025 m.

 

 

Skafandras yra pirmasis, specialiai sukurtas, kad tiktų moteriai. Pažymėtina, kad „Artemis III“ į Mėnulį dalyvaus ir pirmoji moteris.

„NASA partnerystė su „Axiom“ yra labai svarbi norint išlaipinti astronautus Mėnulyje ir tęsti Amerikos lyderystę kosmose. Remdamiesi NASA ilgamečiais tyrimais ir patirtimi, naujos kartos „Axiom“ kostiumai ne tik leis pirmajai moteriai vaikščioti Mėnulyje, bet ir atvers galimybes daugiau žmonių tyrinėti ir vykdyti mokslą Mėnulyje nei bet kada anksčiau“, - sakė NASA administratorius Billas Nelsonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: