Vyras į MRT kabinetą įsinešė užtaisytą ginklą: žiauru, kas buvo paskui  (1)

Vyras, į magnetinio rezonanso tomografijos (MRT) kabinetą įsinešęs užtaisytą ginklą, nuo patirtų sužalojimų mirė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturiasdešimtmetis teisininkas Leandro Mathiasas de Novaesas, lydėdamas savo motiną į vizitą, su savimi pasiėmė ginklą, paslėptą juosmens srityje.

„Tiek pacientė, tiek [jos] palydovas buvo tinkamai instruktuoti dėl patekimo į tyrimo patalpą tvarkos ir įspėti apie bet kokių metalinių daiktų pasiėmimą, – sakoma MRT tyrimą vykdžiusios laboratorijos „Cura“ pareiškime, praneša „Miami Herald“. – Apie šaunamąjį ginklą palydovas neužsiminė, o į apžiūros kambarį su šiuo daiktu įėjo savo sprendimu“.

Magnetinio rezonanso tomografai veikia sukurdami galingus magnetinius laukus (taip pat radijo bangas), nukreiptus į vandenilio branduolius (protonus) vandenyje. Protonus veikiant magnetiniam laukui, jų ašys išsidėsto vienoje linijoje.

„Toks vienodas išsidėstymas sukuria magnetinį vektorių, orientuotą išilgai magnetinio rezonanso tomografo ašies. Kai į magnetinį lauką pridedama papildomos energijos (radijo bangos pavidalu), magnetinis vektorius pakreipiamas. Radijo bangos dažnis [...], dėl kurio rezonuoja vandenilio branduoliai, priklauso nuo ieškomo elemento (šiuo atveju vandenilio) ir magnetinio lauko stiprumo. Išjungus radijo dažnio šaltinį, magnetinis vektorius grįžta į ramybės būseną, o tai sukelia signalo (taip pat radijo bangos) skleidimą. Būtent šis signalas naudojamas magnetinio rezonanso vaizdams sukurti“, – aiškina mokslo redaktorė Abi Berger leidinyje „British Medical Journal“.

 

Šis tyrimas tinkamas kūno vidui ištirti, ypač kremzlėms ir raumenims, kurių kiti skenavimo metodai negali taip efektyviai atvaizduoti. Tačiau jis gali turėti skaudžių pasekmių, jei į tyrimą su savimi pasiėmate kokį nors metalą – arba šiuo atveju užtaisytą šaunamąjį ginklą.

Pasak pranešimų, aparato traukiamas ginklas iššovė vyrui į pilvą. L.M.de Novaesas turėjo leidimą nešiotis ginklą, tačiau neaišku, kodėl jo neišėmė prieš įeidamas į MRT kabinetą. Prieš mirtį vasario 6 d. teisininkas savo „TikTok“ kanale reguliariai skelbė ginklus propoguojantį turinį, rašo „New York Post“.

 

Tai ne pirmas atvejis, kai žmonės mirtinai nukenčia įsinešę metalinius prietaisus į magnetinio rezonanso tomografo aparatą. Įprastai nukentėję pacientai su savimi įnešadavo metalines deguonies talpyklas.

Parengta pagal „IFL Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (1)