Unikaliausias pasaulio karo muziejus – jam aplankyti jums prireiks nardymo įrangos, o vaizdai fantastiški! (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-03-21 09:46
Gylis tok biški didelis narams. 30 metrų jau PADI Open water advanced kurso reikalaujantis gylis. Ir dar laikas gan trumpas po vandeniu jei be mišinių. Kuriems vėl eina kitoks reguliatorius, ir reikia papildomo pasirengimo. Iki 20 metrų dar pusė velnio, bet vėlgi, 20 ir 10 m. gylyje prabuvimo laikas beveik 2x skiriasi.
HardAxe 2023-03-21 10:53
nitrox nereikia specialios įrangos (baliono savo vistiek nesiveši, reguliatorius tinka), tik seritifikato. Jei neklystu MOD36 nereikalinga oxygen clean įranga, o daugiau deguonies mėgėjam niekas neduos į 30m neriant MOD36 daugiausia ką gali imti, daugiau deguonies sukeltų riziką deguonies apsinuodijimui tokiam gylyje. Speciali įranga naudojama kai viršyji 40% O2, bet čia jau ne mėgėjų kategorija ir tos dujos naudojamos dekompresijai. Man asmeniškai labiausiai patinka nardyti 7~15 gylyje. Stabilus pludrumas, geras apšvietimas, gali sėdėt po vandeniu realiai kol sušalsi, baliono užtenka 45-60min. 30m lieka tik mėlyna šviesa, kuriam laikui jaučiasi cool faktorius, bet vaizdas gražesnis 5-10m gylyje. 5 ir sekliau užknisa, kad plūdrumas labai šokinėja, sunku be didelių pastangų kabėti vietoj. Pastoviai burbuliuoju aukštyn
immortallt 2023-03-21 15:14
Nu blem, kiek pamenu, reguliatoriai netikdavo visi Nitrox'ui. Aišku, senai savo pirkau, ir ilgai jau nenardžiau, gal ir pasikeitę. O ir Nitrox kurso nebuvau pasiėmęs. Aš labiau norėjau akcentą dėti, kad labai jau trumpai po vandeniu išbūsi, jei 30 metrų nusileisi, ne kad Nitrox'o čia labai reikia (o gal čia ir kampas, kad Nitrox'ą taip stumdo) Dėl gylio visiškai pritariu, komfortas. Spalvos geriausia tai naktį su savo šviesa O dėl baliono... Nardžiau su tokiais, kurie imdavo 15l balioną su 200+ ATM ir ~7-15 m. po 40 min. nebaigę maršruto jau varydavo į viršų. Kai tuo tarpu aš ir kitų keletas su 10l 200+ ATM baigdavome maršrutą ir likdavo 50 ATM, o instruktorius nerdavo su kažkokiu egzotiniu ~5l 200+ ATM ir jam likdavo dar 100 ATM.
HardAxe 2023-03-21 17:59
tai turbūt nori prikviesti platesnę auditoriją. Jeigu bus kažkas kur reikia AOWD labiau "patyrę" narai eis ir bus mažiau žmonių kurie maišysis. Kaip ir juodos trąsos slidinėjime, yra grupė žmonių kurie tik juodom važiuoja Nitrox tiesiog atpigo paskutiniu metu (arba visa kita pabrango jo atžvilgiu), vietom netgi gali gauti nitrox dujų už tą pačią nėrimo kainą jei sertifikuotas. iki 40% deguonies tinka mūsų įranga: https://www.tdisdi.com/sdi-diver-news/r ... equipment/ Aš pats irgi nedaug nardau, standartiškai išeina keli kartais "namie" per vasarą ir kokią dieną per atostogas šiltesniam klimate pabėgu nuo šeimos. Šiltam vandenį SAC ~16l/min, šveijoj būna iki 26l/min. (tamsu, šalta). Pas mane atrodo 10L 300bar balionas, užsienyje standartiškai duoda 10l 200bar arba 232bar. Pas mus yra tokia "sveikatinimo" programa, kur darbdavys apmoka dalį (75%) sporto klubo ar kitos sveikatinės veiklos. Nardymo kusai įėjo, tai tik todėl aowd/nitrox išsilaikiau. Buvo korona, viskas uždaryta, o nardyma lyg ir saugu. Kitu atveju man ow pilnai užtenka.