Problemų šaltinis ilgiems metams: įvardytos trys pasauliui pavojingiausios valstybės  ()

JAV generolas įvardijo tris pavojingiausias pasaulio šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Jungtinių pajėgų štabo vadovas generolas Markas Milley sakė, kad Rusija, Kinija ir Iranas yra trys šalys, kurios dar daug metų kels problemų pasaulio saugumui.

Milley išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos ir Kinijos diplomatinių santykių. Pasak jo, JAV „matome, kad jie tampa artimesni“.

„Tikru aljansu to nepavadinčiau, bet matome, kaip jos suartėjo, o Iranas yra trečias. Taigi, manau, kad šios trys šalys kartu kels problemas ilgus metus, ypač Rusija ir Kinija dėl savo galimybių“, – sakė generolas.

Milley taip pat pažymėjo, kad Kinija ir Rusija turi priemonių, galinčių kelti grėsmę JAV interesams.

„Per pastaruosius 80 metų nebuvo didelio valstybinio karo, daugiausia dėl po Antrojo pasaulinio karo įvestų taisyklių ir Jungtinių Valstijų kariuomenės bei mūsų sąjungininkų ir partnerių pajėgumų“, – sakė Milley.

Kalbant apie Kiniją, JAV pareiškė, kad Pekinas yra didžiausias ilgalaikis geostrateginis iššūkis JAV. Visų pirma dėl branduolinės programos.

 

Be to, generolas Milley taip pat atkreipė dėmesį į pavojingą Irano politiką, kuris taip pat ėmėsi priemonių pagerinti branduolinių ginklų gamybos pajėgumus.

Rusija, jo nuomone, kelia grėsmę pasaulio stabilumui. Jis dar kartą pabrėžė: „Mes palaikome Ukrainą ginant jos suverenitetą ir remiame NATO kaip JAV karinį buvimą kiekvienoje Aljanso rytinio flango šalyje. Ši kova yra ne tik Ukrainos, bet ir JAV interesai, siekiant apsaugoti sistemą, kuri užkirto kelią didžiųjų galių karams pastaruosius aštuonis dešimtmečius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()