Lietuvos mokslininkai: elektromagnetinės spinduliuotės įtaka sveikatai – tyrimais nenustatyta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zeta 2010-04-07 16:23
Žiūrint kokie mokslininkai apie tai kalba.VU laboratorijos įrengtos už operatorių pinigus, tai tie mokslininkai ir atidirbinėja. Šį raminantį pranešimą pasigavo visa žiniasklaida. Tik į pensiją išėjęs profesorius galėjo parašyti tokį straipsnį : http://antenos.blogas.lt/prof-jonas-gri ... l#more-162 nuorodos į tyrimus,kurie atseit neegzistuoja,yra po straipsniu.
Dvigubas nulis 2010-04-07 16:31
Šį teiginį gali pagrįst?
Wolfy 2010-04-07 16:36
Tos bangos tikrai bent kolkas eina ne i sveikata,bet veliau,gal zmogus prisitaikys ir jam nebus jokios rizikos kazkuo susirgti.Bet dabar,tai tikrai reiketu kazkiek riboti ,bent pokalbiu trukme zmonems,o ypac vaikams.
KarolisS 2010-04-07 16:59
Patvirtino mano lūkesčius - taip ir maniau, kad atsiras bent vienas, kuris teigs, kad visi yra papirkti "mobiliojo ryšio magnatų". Wolfy, evoliucija yra gan lėtas procesas, todėl, kad prisitaikytume, reikia nemažai laiko. Na, kadangi dabar tas kenksmingumas nėra didelis, tai prisitaikysim greičiau, bet vis tiek tai yra ilgas procesas.
kionig 2010-04-07 17:05
Tai cia jin senu seniau savo gaidele giedojo, is pradziu kitame forume bande ibauginti zmones tais siaubingais paveiksliukais esanciais jos pacios puslapyje O dar kaip zeta draskesi su nuorodomis is kitu troliniu puslapiu... Tai ka zeta, Jono Grigo reputacija susvyravo ?
Mitas 2010-04-07 17:06
Dėkui už prof. Jono Grigo straipsnį, yra ką skaityti... Tai kaip supratau, mob. telefonas kenkia tada, kai juo kalbama, t. y. - kai jis prie ausies, taip? O jei aš jį tiesiog su savimi nešiojuosi kišenėje arba dėkle prie diržo, jis kokią nors įtaką turi?
Nerkashis 2010-04-07 17:13
Turi - mauna kelnes žemėn
kionig 2010-04-07 17:16
Tai koki plytgali kelnese nesioji ?
Zeta 2010-04-07 17:36
http://www.ziniur.lt/archyvas/2010/151/ ... kata/10144 apie tai viešai kalba Seimo narė Mikutienė.Ji toj diskusijoje irgi dalyvavo. Beje, diskusijai gerą laiką pasirinko: http://sc.bns.lt/index.php?item=90237&id=3&subid=43 tik tokią dieną neraustant galima teigti kad įrodymų nėra
nuomonė 2010-04-07 17:39
Kartais jis "pasitikrina ryšį" jei taip galima vadinti. Taip kad iškart leisk jį į unitazą ir bus ramu Alternatyva būtų naudoti wifi-Skype telefoną. Jei neklystu wifi turėtų naudoti mažesnės galios anteną(kas išmano pataisykit mane). Minusas tik tas kad wifi reikia užmaintinti "tinklo kortą", o tai gali greit iškraut bateriją. Ateičiai galima pasvajoti apie bluetooth naudojantį telefoną. Galbūt galėtų turėti visus perdavimo būdus ir aktyvuoti silpniausią kuris tuo metu pasiekiamas ir tik kur nors laukuose pakrautu GSM. Rinka diktuoja sąlygas. Net jei jos šiek tiek paranojiškos
Zeta 2010-04-07 17:48
ką veikia mobilusis kišenėje http://www.youtube.com/watch?v=6_wcUzhkeaE Naujausi Kanados mokslininkės tyrimai : elektrosmogo poveikis kraujui http://www.youtube.com/user/magdahavas# ... 7E36zGHxRw diabetas ir EMS http://www.youtube.com/user/magdahavas# ... JcM6RZwyfA širdies ritmo sutrikimai http://www.youtube.com/user/magdahavas# ... EI9fZX4iww į tai ne visi vienodai reaguoja . Tie, kurie to nejaučia, gali šaipytis .Tik ar ilgai.?
Smėlis 2010-04-07 18:14
youtube mokslinė bazė neišsemiama folija galvas ir genitalijas apsivyniokit. bus ramu tada
Zeta 2010-04-07 18:30
yra ir geresnių būdų : http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... ir_teciams pasaulis senai žino ir naudoja,tik pas mus tamsi liaudis. Moterys dirbančios kompiuteriais dažnai patiria persileidimus,o va kad tokią apsaugą būtų galima dėvėti niekas neinformuoja. Vien dėl įdomuno parsisiunčiau tokio audinio, pratestavau, sulaiko ir RF ir el. laukus 99.99% ,tik magnetinio ne, tačiau jis iš kompiuterio ir taip nedidelis, žinoma, jei nedėsi jo ant kūno. Dviratis išrastas,kam išradinėti? Netrukus vienas verslininkas ims ir Lietuvoje tokiais audiniais bei drabužiais prekiauti. Kai žinai, kad yra pavojus , gali ir saugotis, tuo tarpu, neigiant tokią informaciją, sukuriamas iliuzinis saugumas.
nuomonė 2010-04-07 18:40
P.S. Aš nesišaipau iš problemų turinčių žmonių. Tačiau šiuo metu galėčiau patikėti nebent tuom kad dalis žmonių gali būti kažkiek "alergiški". T.y. taip kaip būna alergiškų žiedadulkėms ir pnš. Bet juk visų augalų dėl to nesunaikinsi...
KarolisS 2010-04-07 19:00
Zeta, tiesiog puikūs šaltiniai! Dabar tikrai esu įsitikinęs, kad elektromagnetinės bangos mikrobangų/radijo bangų ruožuose yra labai kenksmingos. Juk jūtūbas ir homeopatiją/liaudies mediciną ir kitą fuflo propaguojantis tinklapis negali klysti, ar ne? O aš manau, kad Žemė yra plokščia. Nenuginčijamas įrodymas čia: http://www.alaska.net/~clund/e_djublons ... ociety.htm
simukis 2010-04-07 19:10
Prisiminiau seną straipsnį ir susijuokiau, dėl to kad mamytės suka galvas dėl tariamos žalos dėl netoli darželių stovinčių antenų, kurių galia ir taip labai maža(dėl leidžiamos galios skirtumo, Niujorke tada viskas turėtų vykti kaip ir 100x greičiau??, bet nieko ypatingo neįvyko, o mano paskaičiavimais(jei yra taip kaip sako opozicija) ten turėjo mažu mažiausiai visi į gabalus „išsitaškyti“??), kol pačios savo „vaikus“ nuodija jau įrodyta žala(valymo priemonės, nesveikas maistas ir kita.). Taigi, mano manymu, negalvokite apie tai, kol nepasirodys koks „protuolis“, kuris tai įrodys, ir pateiks visus savo atliktus ilgalaikius tyrimus su nenuginčijamais rezultatais.
Otto 2010-04-07 19:24
http://aplinkotyra.vdu.lt/uploads/file/ ... skaita.pdf Nuorodą dedu tik todėl, kad čia JAU truputi panašu į tiesą, mažiau techninių klaidų, o kituose straipsniuose, tai panašu į neišmanėlių rašliavą. Nors čia irgi daugelio tyrimų duomenų trūksta, kad būtu galima rimtai vertinti. Beje, Zeta, nei kiek nepasivargini, kad išsiaiškintum GSM signalų formavimo, perdavimo, priėmimo principus, o renki pletkus apie poveikį, t.y. užsiimi "raganų medžiokle".
Nerijux 2010-04-07 19:33
Man įdomu, kaip dar Zeta prie kompiuterio nebijo sėstis- net ir LSD ekranas spinduliuoja elektromagnetines bangas. O kur dar klaviatūra, pelė, prie kurių liečiamės... Įsijungi elektrinį virdulį ir radiacijos dozė garantuota, o jei dar pas jus namuose elektrinė viryklė, automatinė skalbimo mašina, lygintuvas ir ne duok dieve ekonominės lemputės, kurios daugybę elektromagnetinių ir ne tik spindulių spinduliuoja... O mieste kas darosi!!!! TRAMVAJAI !!!! jų laidais teka didžiulės srovės, per kibirkščiuojančius kontaktus skleidžiantys dideles radiacijos ir elektromagnetines spinduliuotes, apšvietimo stulpai... NET PATI GAMTA SUSIMOKĖ- PER LIETŲ ŽAIBUOJA... Isivaizduojat, kokie kiekiai spinduliuotės mus veikia perkūniju metu??!! P.S. Aš dar nepaminėjau kitų kūnų artumo, tokių kaip vyro ar moters, kurie taip pat skleidžia pavojingą sveikatai elektromagnetinę spinduliuotę...
Nerijux 2010-04-07 19:53
Iš Zetos aš pasigendu konkretumo- ar apskritai visos elektromagnetinės bangos kenkia, ar kažkoks konkretus dažnis. Visos tavo įdėtos nuorodos- apie skirtingus dažnius.
Zeta 2010-04-07 19:57
. Lew V.L. ir kt. (1988), Mechanism of spontaneous inside-out vesiculation of red cell membranes. J. Cell. Biol. 106, 1893-1901. kur pletkai? čia, jei nepastebėjai, tie tyrimai kuriais remintis parašytas straipsnis: Mobilūs telefonai ir sveikata. Kokiais faktais paremtas tas operatorių ir jų samdinių sukurptas raštas? Kaip manai, kodėl jie susirinkę aptarinėjo filmą, bet ne savo universiteto profesoriaus straipsnį, paskelbtą žurnale MG ?