Naujas precendentas! Latvijoje teismas skyrė 50 tūkst. eurų baudą už sudaužytus 10 kiaušinių  ()

Latvijoje griežtai nubaustas vyras, sudaužęs saugomos rūšies paukščių – juodagalvių kirų – kiaušinius, jam už tai skirta 50 000 eurų bauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šie 10 kiaušinių įkainoti brangiau, nei jie būtų pagaminti iš gryno aukso“, – protestavo jo advokatai, teigiama vietos laikraščio „Latvijas Avize“ pranešime.

Tačiau teisėjas Lauris Šnepstas liko nepajudinamas ir teigė, kad „lyginti vertingą laukinę gamtą su blizgančio metalo gabalėliu“ yra neteisinga. „Tikiuosi, kad ši byla sukurs teisinį precedentą laukinės gamtos apsaugai mūsų šalyje“, – sakė jis žurnalistams po antradienį paskelbto nuosprendžio.

Incidentas įvyko 2021 metų pavasarį, kai Artis Krūminis irkline valtimi perplaukė šiaurinį ežerą į salą, kurioje gyvena tik laukiniai paukščiai, ir sudaužė kiaušinius.

Nusikaltimas galėjo likti nepastebėtas, jei ne vietinis mokslininkas, kuris atsitiktinai ten atliko lauko tyrimus ir kurio filmuota medžiaga padėjo išaiškinti bylą.

 

„Bandžiau nuraminti kiaušinių daužytoją, bet jis tapo dar agresyvesnis, ėmė irklais mėtyti kiaušinius į orą ir juos daužyti“, – vėliau teismo salėje liudijo profesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
(33)
(2)
(31)

Komentarai ()