[ŽT] „Vedžioja Putiną už nosies“. Šaltas dušas rusams, ką padarė galingiausia Rusijos sąjungininkė  ()

Kinijos ambasadoriaus Fu Congo pareiškimas Rusijai buvo kaip šaltas dušas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-07 [ŽT] „Vedžioja Putiną už nosies“. Šaltas dušas rusams, ką padarė galingiausia Rusijos sąjungininkė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje ir toliau liepsnoja skandalas, susijęs su Kinijos ambasadoriaus Europos Sąjungoje Fu Congo pareiškimu, kurio teigimu, išorės stebėtojai klaidingai interpretuoja Kinijos ir Rusijos santykius. Anot jo, Pekinas nepalaiko Maskvos kare prieš Ukrainą, o abiejų šalių vadovų, Putino ir Xi Jinpingo, pareiškimas apie draugystę, kuri „neturi sienų“, yra ne kas kita, kaip retorinis pareiškimas.

Šis pranešimas pasirodė kaip šaltas dušas Rusijos pusei, kuri tvirtus santykius su Kinija įvardijo kaip vieną iš pagrindinių Putino užsienio politikos laimėjimų.

Aštrų pareiškimą padarė „DLR“ buvęs Rusijos karininkas, žurnalistas, buvęs separatistų karinių pajėgų organizatorius ir vadas Rytų Ukrainoje Igoris Girkinas. Savo „Telegram“ kanale jis pareiškė, kad Kinijos pusė, kuriai atstovauja Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, „vedžioja Putiną už nosies“.

 

Priešingu atveju Pekinas turi reaguoti ir atšaukti savo ambasadorių iš Europos Sąjungos. Jei nebus jokios reakcijos, Pekinas parodys, kad ambasadoriaus žodžiai yra teisingi ir nėra „draugystės be sienų“, kuria Maskva gali pasigirti kiekviena proga.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(1)
(71)

Komentarai ()