„Rusai suplanavo pabėgimą iš Ukrainos“. Neįtikėtina, ką generolai daro palei visą Pietų fronto liniją  (2)

Okupantams persikėlus iš dešiniojo į kairįjį Chersono srities krantą, jie pradėjo planuoti armijos išvedimą iš kairiojo Chersono srities kranto, taip pat iš Zaporižios srities. Tai liudija tam tikri inžineriniai ir techniniai įrenginiai, kuriuos jie dabar stato palei visą fronto liniją šiose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina, ką generolai daro palei visą Pietų fronto liniją.

„Rusai suplanavo pabėgimą iš Ukrainos“, – interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“ sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas.

„Tas pačias statybas jie atliko dešiniajame Chersono srities krante. Tai būtina, kad užnugario brigados galėtų padengti atsitraukimą“, – aiškino analitikas. Tada jis pabrėžė, kad okupantai jau pasiruošę trauktis ir galės tai padaryti bet kurią akimirką, jei bus duota komanda.

Rusai praktiškai pabėgo iš Iziumo krypties, nes ten sprendimus daugiausia priimdavo žemesnio lygio vadai, gelbėdami save ir savo dalinius, o bendro vadovavimo ir pasirengimo pasitraukimui nebuvo, prisiminė ekspertas.

 

„Matėme, kaip jie pabėgo. Tačiau išėjimas iš dešiniojo kranto jau buvo suplanuotas ir atliktas gana gerai karo mokslo požiūriu. Dabar jie yra pasirengę padaryti tą patį Chersono ir Zaporižios regionuose, jei matys gerą mūsų puolamųjų veiksmų dinamiką“, – sakė Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(215)
(7)
(208)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: