Žemės vaizdas iš kosmoso: į Jupiterį skriejantis JUICE padarė pirmąją asmenukę (Foto)  ()

Erdvėlaivis JUICE, išvykęs tyrinėti Jupiterį ir jo pagrindinius palydovus, vienos kameros pagalba padarė pirmąją „asmenukę“ kosmose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukose matosi stulbinantys Žemės vaizdai, rašo „New Atlas“.

2023 m. balandžio 14 d., penktadienį, Europos kosmoso agentūros (ESA) sukurtas erdvėlaivis JUICE išvyko tyrinėti Jupiterį ir pagrindinius jo palydovus. Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai jis atsiskyrė nuo „Ariane 5“ raketos, įrenginys padarė pirmąsias nuotraukas kosmose.

 

JUICE turi dvi stebėjimo kameras JMC1 ir JMC2, esančias skirtingose ​​erdvėlaivio dalyse. Pirmąsias nuotraukas zondas padarė naudodamas JMC1 kamerą, pro kurią matyti išsiskleidusi įrenginio saulės baterija Žemės fone.

Taip pat JMC2 kameros pagalba buvo nufotografuoti dar neišskleistos galingos radaro antenos padėties vaizdai.

Pirmąsias nuotraukas iš kosmoso, nors jos darytos prieš kelias dienas, ESA mokslininkai šiek tiek apdorojo ir pristatė viešai.

JUICE dabar toliau diegia saulės baterijas, ryšių antenas ir 16 metrų RIME radaro anteną. Šis radaras skirtas Jupiterio ledinių palydovų vidinei struktūrai tirti ir padės mokslininkams sužinoti ar po ledine Jupiterio palydovų pluta yra skysto vandens vandenynai.

 

 

Dviejų stebėjimo kamerų pagalba mokslininkai gali stebėti JUICE įrangos diegimo procesą. Šios kameros taip pat fotografuos Jupiterio ir jo palydovų paviršių po to, kai 2031 m. zondas atvyks į dujų milžinę. Dvi erdvėlaivio kameros, anot mokslininkų, nuolat siųs naujus vaizdus ilgoje kelionėje į Jupiterį, kuri truks net 8 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()