Seulas pakeitė savo poziciją dėl karo, siunčia grėsmingą perspėjimą Rusijai: „Jei Putinas nenusiramins...“  ()

Pietų Korėjos prezidentas Yun Seok Yol paskelbė esantis pasirengęs pradėti tiekti Ukrainai karinę pagalbą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-20 Seulas pakeitė savo poziciją dėl karo, siunčia grėsmingą perspėjimą Rusijai: „Jei Putinas nenusiramins...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korėjos vadovas Yun Seok Yol pripažino, kad jo šalis pirmą kartą nuo V. Putino armijos invazijos į Ukrainą gali peržengti humanitarinės ir ekonominės srities pagalbą Kyjivui. Karinė parama gali pradėti plūsti į Ukrainą, jei V. Putinas nenusiramins ir toliau grasins bei žudys civilius šalies gyventojus, interviu „Reuters“ metu sakė Yun Seok Yol.

Prieš kelionę į JAV Korėjos lyderis leido suprasti, kad jo vyriausybė išsamiai tiria galimybę padėti atstatyti Ukrainą, kaip tai buvo daroma su jo šalimi po 1950–1953 m. Korėjos karo.

Jis pabrėžė, kad jei V. Putinas nenurims, toliau šaudys į civilius, taip pat pažeis tarptautines karo taisykles, tuomet Seulas pradės tiekti Kyjivui ginklus. Praėjus metams po V. Putino kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą, Seulas pakeitė savo poziciją dėl karo. Korėja yra ne tik JAV sąjungininkė, bet ir šalis, gaminanti didelį kiekį amunicijos.

 

„Manau, kad nebus jokių apribojimų remti neteisėtai užpultos šalies gynybą ir atstatymą tiek pagal tarptautinę, tiek pagal vidaus teisę“, – sakė prezidentas. Kitą savaitę jis skrenda į Vašingtoną švęsti JAV ir Korėjos aljanso 70-mečio su J. Bidenu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()