Ukrainoje smogs „ekstremali taktika“: kam ruošiasi Vakarai  ()

Ukrainos sąjungininkės, anot žurnalistų, supranta, kad Rusijos kariuomenė netrukus gali pereiti į gynybą ir griebtis kibernetinių atakų ar branduolinio grasinimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-19 Ukrainoje smogs „ekstremali taktika“: kam ruošiasi Vakarai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalių lyderiai ruošiasi tam, kad Vladimiras Putinas panaudos „visus jam likusius įrankius“, reaguodamas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, įskaitant branduolines grėsmes ir kibernetines atakas. Apie tai balandžio 18 d. pranešė „The Guardian“.

Taigi Didžiojo septyneto (G7) užsienio reikalų ministrų viršūnių susitikime Japonijoje Didžiosios Britanijos atstovai teigė, kad tikisi iš Rusijos „ekstremalios taktikos“, siekiant išlaikyti Ukrainos teritoriją.

Praėjusį mėnesį buvęs Rusijos Federacijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi atsakyti ukrainiečiams „visiškai bet kokiu ginklu, jei Kyjivas bandys susigrąžinti Krymą.

„Atrodo, kad Maskva pripažino, kad jos kariai netrukus gali atsidurti Ukrainoje gynybinėje pozicijoje, nes pačios Rusijos puolimas sulėtėjo“, – pažymima leidinyje.

 

G7 pareigūnai sakė, kad per derybas buvo „atviras pasikeitimas nuomonėmis“ dėl požiūrio į Ukrainos konfliktą, įskaitant „ateities perspektyvas“ užbaigti karą, kuris, pasak Rishi Sunako, galiausiai vis tiek baigsis prie derybų stalo.

G7 viršūnių susitikime ministrai dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą „sustiprinti ir vykdyti“ sankcijas Rusijai, sutiko labiau koordinuoti, kad būtų užkirstas kelias jų vengimui ir kovoti su trečiųjų šalių ginklų tiekimu Maskvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()