Rusijoje supanikavę FSB ir departamentai skubiai trina informaciją - kas nutiko?  ()

Rusijos pareigūnai, aplenkdami V. Putino dekretą, pradėjo valyti anksčiau oficialiai skelbtus duomenis apie savo turtus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pareigūnų deklaracijos, kuriose buvo informacija apie pajamas ir turtą, paslaptingai dingo iš federalinių departamentų svetainių.

„Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“ rašo, kad Rusijos valdžia remiasi gruodžio mėn. Vladimiro Putino dekretu, kuriuo „specialiosios karinės operacijos“ metu atšaukiamas  deklaracijų skelbimas internete. Tačiau dokumente nebuvo užsiminta apie galimybę ištrinti seną informaciją.  

Jau dabar žinoma apie 2021 metų deklaracijų dingimą iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainės. Vietoje dokumentų buvo patalpintas pranešimas, kad duomenų negalima peržiūrėti dėl Kremliaus įsakymu padarytų pakeitimų. Rusijos Federacijos transporto ministerija negailėjo laiko smulkmenoms ir pašalino visas deklaracijas.

Įdomu tai, kad vieno iš šių pranešimų dėka pasirodė informacija apie gigantišką skyriaus vedėjo Vitalijaus Saveljevo butą, kurio vertė viršija 200 mln. rublių. Tačiau pareigūnai nepradėjo naikinti skyriaus „Antikorupcija“, kur yra nuoroda į JT konvenciją prieš korupciją. Rusijos Federacijos gynybos ministerijos svetainėje informacijos apie vadovybės pajamas nėra. O FSB net aplenkė V. Putino dekretą – jų duomenys buvo ištrinti dar 2021 m.

 

„Transparency International Russia“ direktorius Ilja Šumanovas patvirtino, kad Rusijos pareigūnai tiesiogiai pažeidė įstatymą – senų deklaracijų pašalinimas prieštarauja V. Putino dekretui, nes anksčiau skelbti duomenys turėjo būti saugomi neribotą laiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: