Japonija ruošiasi pilotuojamiems kosminiams skrydžiams (Video)  (2)

Japonijos kosmoso tyrimų agentūros vadovas paragino šalies vyriausybę pradėti nacionalinę pilotuojamų kosminių skrydžių programą, pranešė „Kyodo News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kažin ar žmonijai naudinga, kad tik trys šalys – JAV, Rusija ir Kinija – turi galimybę skraidinti žmones į kosmosą“, - pareiškė Japonijos Aerokosminių tyrimų agentūros prezidentas Keiji Tachikawa. Jis dalyvavo spaudos konferencijoje, skirtoje numatomam JAV erdvėlaivių „Space Shuttle“ eksploatavimo programos užbaigimui.

K. Tachikawa sakė, kad, jo manymu, Japonijai derėtų dalyvauti pilotuojamiems skrydžiams tinkamo kosminio laivo kūrimo projekte. Pasak jo, Jungtinės Valstijos tikisi, kad krovininį automatinį Japonijos kosminį laivą „H-2 Transfer Vehicle“ (HTV) bus galima modifikuoti ir pritaikyti astronautams skraidinti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

Praėjusį rudenį HTV atgabeno krovinius į TKS. Grįždamas į Žemę jis sudegė aukštesniuosiuose atmosferos sluoksniuose. Pasak Japonijos kosmoso tyrimų agentūros vadovo, pirmasis žingsnis į pilotuojamų skrydžių programą būtų HTV erdvėlaivio modifikavimas, kad jis galėtų saugiai nusileisti Žemėje. Jo teigimu, šį mėnesį bus suburta Japonijos specialistų grupė, kuri pradės nagrinėti tokią galimybę.

Šiame vaizdo siužete užfiksuotas HTV prisijungimas prie Tarptautinės kosminės stoties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)